Beszámolók, üzleti tervek, pályázatok – összeült a képviselő-testület

Hírek
Közzétéve:

 A napirend elfogadása előtt Menczer Erzsébet szólalt fel és köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik az országgyűlési képviselő választáson támogatták. Biztosította a képviselőtestületet, hogy az elmúlt négy évben kialakított kapcsolatrendszerét a továbbiakban is Óbuda-Békásmegyer érdekében kívánja működtetni. Reményét fejezte ki, hogy a választási kampányban kialakult durva hangnem lecseng, és a helyi politika visszatér abba a konstruktív együttműködésben megmutatkozó mederbe, mely 24 éve jellemzi a városrészt. Bús Balázs polgármester megköszönte a képviselőasszony elmúlt négy éves munkáját.
Módosítani kellett az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. 2014. évi üzleti tervében szereplő kiadási és bevételi előirányzatait, mivel új feladatokat lát el a jövőben és ezekhez új forrást kellett rendelni. Az önkormányzat kulturális Kft-je tevékenységi körét egy beruházás keretében megvalósuló szolgáltatással egészíti ki, azaz létrejön a Fő téren egy kulturális, turisztikai centrum és információs iroda, mely várhatóan június hónaptól kezdi meg üzemszerű működését.
Bár az önkormányzatnak 2006 óta érvényes együttműködési szerződése van az Óbuda Televízióval, s ez feltételes jelleggel lehetővé teszi a műsorkészítés támogatását, erre az elmúlt években, költségvetési okokból nem volt módja a helyhatóságnak. Az idei büdzsébe azonban már szerepel ez a támogatási összeg, ezért 2014. december 31-ig, a működési tartalék terhére újra önkormányzati forráshoz jut az Óbuda Televízió. Béres András (PM) képviselő hozzászólásában kérte, hogy a műsorszolgáltatás során érvényesüljön a kiegyensúlyozott tájékoztatás.
Elfogadták a képviselők a Kulturális, Civil és Nemzetiségi Bizottság javaslatát, ezért az önkormányzat idén a „Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat” a Gyepes Lajos elnök vezette Római Sport Egyesületnek adományozza.
A környező ingatlantulajdonosok kezdeményezésére a képviselő-testület úgy határozott, hogy a költségvetési tartalék terhére felújíttatja a Kecske utcai oroszlános lépcsőt, a teljes pusztulástól megmentve ezzel az épített környeztet egy szép részletét. A Bécsi utat a Kecske utcával összekötő háromkarú lépcsősor egy önkormányzati tulajdonú ingatlan közforgalom részére megnyitott részén található. A járófelület sok helyen hibás, a támfal és a mellvédek felülete leromlott állapotú, a burkolat 70 százaléka hiányzik, jelenleg balesetveszélyes. A középső pihenőrész oroszlánfejes vízköpője repedezett, kissé hiányos, de még jól rekonstruálható állapotú. A beavatkozással egy kerületi érték menthető meg a teljes leromlástól.
Pályázatot írt ki az önkormányzat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-vel együtt (BGYH Zrt.)a Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda területén megvalósítható fejlesztési koncepció elkészítésére. Az ajánlatok közül kiválasztott tanulmányterv költségét az önkormányzat a BGYH Zrt-vel közösen, egyenlő arányban finanszírozza.
A KLIK Budapest 03. Tankerület fenntartásában lévő három intézmény igazgatói posztjára írtak ki pályázatot, ezek az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Budapest III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola és a Budapest III. Kerületi Óvoda, Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény.
Minden meghirdetett vezetői álláshelyre egy pályázat érkezett. Az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatói állását Baginé Kovács Klára nyerte el. A Budapest III. Kerületi Bárczi Géza Általános Iskola igazgatója Sisa Péterné lesz, aki 2012-től felsős igazgatóhelyettes, jelenleg megbízott igazgató. A Budapest III. Kerületi Óvoda Általános Iskola, EGYMI vezetői pályázatát Elek Zsuzsanna nyerte. Ő 2006 óta dolgozik az intézményben, jelenleg megbízott igazgatóként.
 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság