Csend legyen! – az önkormányzat közleménye

Hírek
Közzétéve:

Önkormányzatunkhoz az elmúlt hetekben számos bejelentés érkezett a Bp. III. ker. Bécsi út 16300/10 hrsz. alatti ingatlanon üzemelő Átrium Eurocenter Kertmozi zajossága ügyében. A kertmozi közvetlen közelében található lakópark lakói a késő éjszakába nyúló, és ezért igen zavaró, pihenésüket és családjuk nyugalmát nagymértékben befolyásoló, kertmozi által kibocsátott zajra panaszkodnak.

Önkormányzatunk nem rendelkezik hatáskörrel a kertmozi működésének engedélyezése tekintetében, azonban a lakosság védelme érdekében 2015. június 12-én zajkibocsátási vizsgálatot végeztettünk.

A zajkibocsátási szakvéleményben megállapítást nyert, hogy a kertmozi zajkibocsátása a vizsgálat időpontjában nem felelt meg a vonatkozó zajvédelmi követelményeknek, ezért Bús Balázs polgármester bejelentéssel fordult a zajossági ügyekben hatáskörrel rendelkező és illetékes Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya felé, kérve az ilyenkor szükséges intézkedések megtételét és arról a hivatal tájékoztatását.

Felszólítjuk a kertmozi üzemeltetőjét, hogy az óbudai polgárok jogai, különösen a pihenéshez való joguk érvényesülése érdekében tartsa be a vonatkozó előírásokat, és azonnali hatállyal szüntesse meg a kertmozi lakosságot zavaró üzemelését!

Bús Balázs polgármester elvárja az illetékes Pest Megyei Kormányhivataltól az azonnali intézkedések megtételét az óbudai lakosság nyugalma érdekében.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság