Csúszás a „Tér_Köz” projekt közterületi kivitelezésében

Hírek
Közzétéve:

Mint ismeretes a fővárosi Tér-Köz városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra fekvő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, Idősek Klubja jön létre a tér északi felén fekvő Szolgáltatóházban, és sor kerül a teret körülvevő parkolók felújítására, zöldfelületi rehabilitációjára is.

A legutóbbi tervekhez képest  a közterület rendezésre vonatkozó kivitelezés jelentősen csúszni fog, mivel a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a döntőbizottság érvénytelennek nyilvánította. Az új közbeszerzés kiírása és az eljárás  lebonyolítása miatt az Önkormányzat  kezdeményezte a Fővárosnál a támogatási szerződésben foglalt eredeti határidő módosítását 2016. június 30-ára, amelyről a Fővárosi Közgyűlés még ebben a hónapban dönt. Az új határidőt figyelembe véve a kivitelező kiválasztása őszre történhet meg. Mivel azonban a tél beálltáig a munkálatokat nem lehetne befejezni, a lakosok kényelme érdekében előreláthatólag csak tél végén kezdődik meg a kivitelezés. Az ELMŰ-vel egyeztetve sikerült elérni, hogy a néhány éven belül amúgy is esedékes hálózat-korszerűsítési munkákat előrehozzák, így a jövő nyárra létrejövő új közösségi tér egyben biztonságosabb energiaellátást is hoz a helyi lakóházaknak.

A Heltai tértől északra található területen lévő Szolgáltatóházba tervezett Idősek Klubjánál viszont minden a terv szerint halad. A napokban megtörténik az újonnan kialakított klubhelyiség műszaki átadása. A kialakítás során az épület új nyílászárókat is kapott és a belső tér is az eredeti elképzeléseknek megfelelően lett kivitelezve. Az Idősek Klubjának hivatalos megnyitója szeptemberben várható, az ide jelentkező klubtagok azonban már augusztustól élvezhetik a szolgáltatásokat.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság