Csütörtökön bringázz munkába!

Hírek
Közzétéve:

 A Kerékpárosklub korábbi mérései szerint a bringára ülők 14%-a autóról váltott, emellett a rendszeresen kerékpározók több mint  60%-a jogosítvánnyal is rendelkezik – olvasható a szervezet honlapján. A Magyar Kerékpárosklub célja, hogy a kerékpározás további terjedésével csökkenjenek az autóvezetők és kerékpárral közlekedők közti vélt ellentétek, különbségek, és ezzel is jobbá váljon a közlekedés minden résztvevő számára.

kerékpárEnnek megfelelően május 7-én reggel az ország számos pontján – így a III. kerületben az Árpád híd budai hídfőjénél, a Szentlélek tér mellett) szervez bringásreggelit, melyeken az autótulajdonos bringásokat külön nyereményjátékkal várják. Az a kerékpáros, aki autójának slusszkulcsát is elhozza, majd a reggelizési pont helyszínén készít erről egy fotót, részt vehet a klub nyereményjátékában, és egy kétfős luxushétvégét nyerhet egy szentendrei szállodában. A Kerékpárosklub Észak-budai szervezete arról is tájékoztatott, hogy a Berguson kerékpár jóvoltából a helyszínen a cég szerelői kérésre pontosan beállítják a kerékpár fékjeit a reggelizés alatt.

A felmérések szerint Magyarországon a hazai lakosság szemléletváltását tükrözve évről-évre nő a kerékpárral közlekedők száma. Mint ismeretes a III. kerületi Polgármesteri Hivatal, mint alternatív közlekedési formát is támogatja a kerékpározást, s ezt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is elismerte. 2014-ben a kerékpárosbarát közösségi közlekedés ösztönzéséért Kerékpárosbarát Munkahely címet adományozott a hivatalnak.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság