Dr. Nagy Judit: Fejlesztések időseknek, gyerekeknek

Hírek
Közzétéve:

Milyen beruházásokra, a lakókörnyezetet érintő fejlesztésekre volt mód az elmúlt esztendőben a választókerületébe tartozó békásmegyeri és csillaghegyi térségben?

Az új ciklusban megvalósult beruházások közül talán a legjelentősebbként említhetem a Zipernowsky-sétány zöldterületének rekonstrukcióját. Ez egy csaknem 100 millió forint értékű beruházás volt, aminek keretében egy szép sétány épült megújult térburkolattal és növényzettel, amely utóbbi most, kora tavasszal készült el.

Fotó: Sánta Balázs
Fotó: Sánta Balázs

Ugyancsak jelentős beruházás történt a lakótelepi övezetben, ahol a Hímző és a Boglár utca közötti területen, valamint a Pünkösdfürdő utca és a Hatvany Lajos utca sarkán is egy-egy játszótér újult meg. Mindkét helyen új játszóeszközök kihelyezése történt meg.

A Hatvany Lajos utcában működő nyugdíjasház folyamatos fejlesztés alatt áll, de tavaly kiemelkedő fejezetéhez érkeztek a munkák azzal, hogy a ház liftet kapott, ami az itt lakó idős emberek életében jelentős dolog, mert annak, aki az emeleten lakik, a világgal való jobb kapcsolatát tette lehetővé ez a fejlesztés. Sokan nem tudnak ugyanis két emeletet lépcsőzni, ezért a lift megkönnyítette a szabadba történő kijutásukat, ami jelentősen javította életkörülményeiket. Idén pedig a nyugdíjasház nyílászáróinak cseréje történik meg.

Milyen fejlesztések várhatók az elkövetkezendő időszakban a választókerületében?

A Hatvany Lajos utcai nyugdíjasház további fejlesztésein kívül ami számottevő, az a Lékai bíboros teret érintő beruházás. Ebben a csillaghegyi családi házas övezetben található helyszínen a templom előtti terület megújul. A park zöldfelületi fejlesztése révén a tér szebb lesz, illetve a tér sarkában parkolók is épülnek, így a közlekedés és a parkolás is a korábbi állapotnál rendezettebbé válik.

Ugyancsak a téren lesz elhelyezve Czetz János szobra, amihez a szobrász kiválasztásának pályázata a közeljövőben indul.

A Békásmegyeren élők életében nagyon fontos a Pünkösdfürdő utcában tervezett gyalogátkelőhely létesítése. Az adott helyszínen óvoda és iskola is található, ahol az érintett lakosság, elsősorban a szülők jogosan hiányolták az oktatási intézményekhez vezető biztonságos közlekedési, gyalogos átkelési lehetőséget. A fővároshoz tartozó útvonalról van szó, ahol a gyalogos átkelő létesítése a Budapesti Közlekedési Központ feladata lett volna, de másfél, két év hiábavaló várakozás után a fejlesztés tervezését, engedélyeztetését elvégezzük, és reményeink szerint a közeljövőben a kivitelezés is megvalósul, így az ott élők régi vágya teljesül.

Szintén a terület fejlődéséhez tartozik a Pünkösdfürdő utcában a Fővárosi Vízművek és az Oázis Sportklub tulajdonát képező ingatlanon tervezett fejlesztés, amelyhez önkormányzatunk az övezeti besorolás változtatásával (rendelet módosítás) és szakmai támogatással járult hozzá, ami lehetővé teszi, hogy egy kültéri, 33 méteres medence és egy kisebb gyerekmedence valósulhasson meg.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

A HÉV megállók akadálymentesítése

Hírek
Közzétéve:

Átadtuk a Csíkszereda parkban az új kutyafuttatót

Hírek Aktuális ügyek
Közzétéve:

Zenevásárlási kedvezmény III. kerületi lakosoknak az Óbuda-Békásmegyer applikációban