Dr. Tóth Andrea radiológus az Év Orvosa

Hírek
Közzétéve:

Saját éves szavazásukon az Év Orvosának választották meg a Szent Margit Rendelőintézet munkatársai dr. Tóth Andrea radiológust. A szakmaiterület-vezető főorvos úgy véli, egy ilyen magas színvonalú intézményben nagyon jó érzés ekkora szakmai és emberi elismerést kapni.

dr tóth andrea– A családomban nem volt orvos, határozottan emlékszem, hogy én mégis egészen pici gyermekkoromtól erre a pályára készültem – emlékezett vissza a pályaválasztásra dr. Tóth Andrea, aki azt is elárulta: eredetileg belgyógyászként került ki az egyetemről. Tizenhárom évig dolgozott ezen a területen a Szent Margit Kórházban, majd a szakterület módosítása mellett döntött.

– A nephrológiai szakvizsgámra készülve jártam az Egyesült Államokban radiológiát tanulni. Akkor tetszett meg ez a számomra még kevéssé ismert terület – mesélte a szakamiterület-vezető főorvos. – A radiológia szakvizsgám megszerzése után intervenciós radiológiával kezdtem foglalkozni, ami inkább gyógyítást jelent, mint diagnosztikát. Természetesen diagnosztikával is foglalkoztam, de az időm nagy részében a munkámat az intervenciós radiológia tette ki.

Hogy mi ejtette rabul a radiológiában, arra a főorvosnő egyszerű választ ad.

– Ez a szakterület hasonlít a kutatók vagy a nyomozók munkájához. A diagnózis kialakításában kell segíteni a klinikust, hogy gyógyítani tudjon. A mai modern radiológia rendkívül sokrétű, összetett, és valóban nagyon sokat tud segíteni az előbb említettekben – mondta.

Dr. Tóth Andreát három évvel ezelőtt csábították át a Szent Margit rendelőintézetbe. Radiológusként korábban a Hajnal Imre Tudományegyetemen, a Szent Margit Kórházban és a Péterfy Sándor utcai kórházban dolgozott.

– Örültem, hogy visszakerültem Óbudára. Régóta kötődik ide a családunk. Édesapám óbudai, én ugyan Rákosszentmihályon születtem, de a húszas éveim eleje óta itt élek, tehát itt vagyok otthon – avatott be.

Hogy a kollégák elismerése mennyire lepte meg, arra határozottan válaszolt.

– Nagyon. A Szent Margit Rendelőintézet magas szakmai színvonalon működő egészségügyi intézmény, olyan szakmai közösségben dolgozom, amely igen komoly etikai elvárásokat támaszt tagjaival szemben. Egy ilyen közegben megkapni ezt az elismerést valóban meglepő, és nagyon sokat jelent – fogalmazott.

K. Gy.

Az Év Orvosa mellett a rendelőintézet szakmai közössége megválasztotta az Év Osztályát és az Év Asszisztensét is. Előbbi 2014-ben a gyermekfogászat lett, utóbbi elismerést Szenesné Vitek Anikónak, a bőrgyógyászat munkatársának adományozták a kollégák. Igazgatói dicséretet kapott dr. Vereb Katalin és Vikman Piroska.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság