ECDL Start bizonyítvány a kerületi diákoknak

Hírek
Közzétéve:

ecdl

A Képviselőtestület 650/2012.(IX. 25.) határozata értelmében a 2013/14-es tanévben folytatódik az Európai Számítógép-kezelői Jogosítvány megszerzésének intézményesített programja az önkormányzat által működtetett iskolákban.

A program keretében a tanulni vágyó, plusz terhet vállaló diákok számára az önkormányzat térítésmentesen biztosítja az ECDL Start vizsgakártyát.

A program adminisztrációját, valamint a vizsgák lebonyolítását az előző tanévekhez hasonlóan a Költségvetési Szerveket Kiszolgáló Intézmény (KSZKI – www.kszkioktat.hu), úgy is, mint 310. számú akkreditált ECDL vizsgaközpont bonyolítja le.

A program egy 2009-es képviselő-testületi döntés nyomán indult a kerületben. Az intézményesített program célja: lehetőség biztosítása piacképes informatikai írástudás – ECDL Start bizonyítvány – megszerzéséhez a III. kerületi iskolákban tanuló gyerekek számára.

Iskolai, alapítványi, szülői finanszírozással a kerület több intézményében folyt már korábban is célirányos informatikai képzés, melynek eredményeképpen sok kerületi diák tett le sikeres ECDL vizsgát, szerzett ECDL bizonyítványt.

A felkészítő tanárok és a KSZKI vizsgáztatóinak tapasztalatai alapján az ECDL Start bizonyítvány (4 témakör, 4 modul, 4 vizsga) megszerzéséhez szükséges ismeretanyag tanórák, fakultáció, szakkör keretében, rendszeres felkészülés és gyakorlás mellett 4 félév alatt kényelmesen feldolgozható.

Ezt feltételezve és a felkészülést a 7. osztályban elkezdve a gyermekek a 8. osztályos bizonyítványuk mellé ECDL Start bizonyítványt is kaphatnak.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság