Egészségnap szülőknek és nagyszülőknek

Hírek
Közzétéve:

Mint minden évben, a szervezők az Anyatej Világnapjához kapcsolódóan idén is e programmal köszöntik azokat a kerületben élő édesanyákat, akik több hónapig vagy akár éveken keresztül is anyatejjel táplálják gyermeküket, illetve azokat az édesanyákat is, akik a Heim Pál Kórház Anyatejgyűjtő Állomására leadott női tejjel a kerületi kis súllyal született babáknak tudnak segíteni.

A rendezvény 9.30-kor ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét. A program megnyitója keretében talál új gazdára Óbuda vándorbölcsője, melyet immár a második lakója vehet birtokba. Májusban, az idei Születés Hete rendezvény során adta át Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere Óbuda első vándorbölcsőjét, amelyet mostanra az első kis bérlője kinőtt, így a bölcső ismét vándorútra indulhat. A pályázat feltételeiről a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom Óbudai csoportjának oldalán keresztül tájékozódhatnak.

Az egészségnap – melyet immár 14. alkalommal szervez meg a III. kerületi védőnői szolgálat az általuk gondozott családok számára – számos tartalmas programot, bemutatót, ingyenes szűrővizsgálatot és tanácsadást kínál a látogatóinak idén is. Találkozhatnak szoptatást segítő, csecsemő- és kisdedtáplálási bemutatókkal, babakonyhával, babamasszázs bemutatóval. Megismerkedhetnek az újszülött és csecsemő újraélesztéssel, különböző babahordozási technikákkal. A színházteremben kialakított játszóházban az óbudai bölcsődék kisgyermeknevelőivel és számos egyéb, gyermekekkel foglalkozó kerületi szervezettel ismerkedhetnek meg. Az Önkormányzat és az óbudai szociális intézmények részvételével tájékozódhatnak a gyermekes szülőknek járó támogatásokról, szolgáltatásokról, a bölcsődei és óvodai beszoktatás menetéről.

Az eseményre látogatók ingyenes csecsemő, gyermek ortopédiai szűrésen vehetnek részt. Kérdezhetnek csecsemő és gyermekgyógyász szakorvost a gyermekkori betegségekkel, immunrendszer erősítésével kapcsolatban, járványügyi szakembert az ajánlott védőoltásokról, megfelelő konyhahigiénéről. Gyermekfogszakorvostól válaszokat kaphatnak az érdeklődők a tejfogak ápolásáról, a fogszuvasodás megelőzéséről, emellett gyermek és felnőtt dietetikus is várja a kérdéseiket a helyes táplálkozás, illetve a hozzátáplálás – allergia megelőzésével kapcsolatban. A várandósok kérdéseit idén is gyakorlott szülésznők várják.

Családbarát Óbuda néven – a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Óbudai csoportjának tagjai körében számos helyi alapítvány, szervezet is bemutatkozik. Emellett lesz munkaügyi és álláskeresési tanácsadó, aki a munkába való visszatéréssel kapcsolatosan, valamint adó – és társadalombiztosítási szakértő, aki pedig a gyermekek után járó ellátási formák (csed, gyed, gyes) igénylésével, jogosultságával kapcsolatban ad felvilágosítást. Munka – Magánélet – Család címmel a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom workshopja is várja a rendezvényre látogatókat.

10 órától Ringató foglalkozások, 11 órától Tücsök zene, mindezeket 11.30-kor a kiállító szervezetek felajánlásaiból tombola sorsolás követi. A program egészen 13 óráig várja valamennyi kerületi várandóst, 0-3 éves korú gyermekkel érkező anyukát, apukát és a nagyszülőt is. A rendezvény alatt babakocsi megőrzést, szoptatási és pelenkázási lehetőséget biztosítunk. A program ingyenesen látogatható.

További programokról tájékozódhatnak Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata honlapján www.obudaivedonok.hu és Facebook oldalán www.facebook.com/obudaivedonok/ keresztül.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Faültetés az Arató Emil téri iskola mellett a Föld Napján

Hírek
Közzétéve:

Közösségi tér nyílik népkonyha helyett a Pacsirtamező utcában

Hírek
Közzétéve:

Vidám pillanatok a tavasz köszöntésére