Egy estére megnyílnak a közösségi kertek

Hírek
Közzétéve:

Az elmúlt években több mint két tucat közösségi kert jött létre Budapesten. Elhanyagolt lakótelepi zöldterületek, iskolaudvarok, vagy épp üresen álló belvárosi foghíjtelkek alakultak rövid idő alatt helyi és egészséges zöldségek, gyümölcsök megtermelésére, pihenésre, kapcsolatépítésre alkalmas sokfunkciós közösségi terekké.

Az Első Közösségi Kertek Éjszakáján több mint 10 kertközösség együttműködésének köszönhetően minden érdeklődő számára lehetőség nyílik bepillantani a városi kertek izgalmas és változatos világába.

A programhoz a Békási Kert is csatlakozik szeptember 2-án 18 órától. Bővebb információ: Közösségi Kertek Éjszakája
A Békási Kert (Békásmegyer, Juhász Gyula – Királyok útja) az alábbi programmal készül:
– 18:00 órától 20:00 óráig gyerekprogramok ismerd fel a növényeket és tedd ki a matricát, zöldség – gyümölcs puzzle, meseolvasás
– 18:00 órától nagyobbaknak meridián torna, fűszer és termés felismerés ízről, illatról, tapintásból, vízpumpáló verseny (Norton kutunk van), ki lehet próbálni a kerti munkákat
– 20:00 órától szalonna sütés
Jó tanács: aki jön hozzon szúnyogriasztót és elemlámpát, a kert 22:00 óráig lesz nyitva

1Éves a BékásiKert_05A kezdeményezés ötletgazdája a VIII. kerületben található Grundk3rt. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a közösségi kertek értékeire – a környezettudatos gondolkodástól az egészségmegőrzésen és rekreáción át a közösségépítésig.

Az eseménnyel szeretnék beindítani a látogatók fantáziáját és kezdeményezőkészségét. Elősegíteni, hogy a „Mi lenne, ha én is kertészkednék valahol?” gondolata valósággá váljon. Megmutatni, mit jelent az az összefogás és együttműködés, ami a kertészeket a kert gondozása során közösséggé formálja.

A csatlakozó kertközösségek – Aranykatica Kert, Békási Kert, Csárdás Kert, Élet-Kert Közösségi Udvar, Erdőkert, Fókusz Női Csoport Kertje, Grundk3rt, Kerthatár Közösségi Kert, Kékvirág Kert, Kisdió Kert, Leonardo Kert, Lőrinci Kertelő, Polgárőr Közösségi Kert, illetve Zug-kert – izgalmas programokkal készülnek az eseményre. Egyebek mellett felolvasás, közös főzés, kürtöskalács-sütés és koncertek várják a látogatókat az Első Közösségi Kertek Éjszakáján.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Vidám pillanatok a tavasz köszöntésére

Hírek
Közzétéve:

2024-ben is támogatjuk a gyermeket egyedül nevelőket

Hírek
Közzétéve:

Felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratására