Elismerés a „Jazz kultúrtörténete” tanulmányozásáért

Hírek
Közzétéve:

Benkó oklevél2A 2014/2015-ös tanévben az Óbudai Egyetem által kezdeményezett Kárpát-medencei Online Oktatási Centrum (K-MOOC) keretében négy, kredites kurzus indult, melyek közül az egyik legnagyobb népszerűségnek a „A jazz kultúrtörténete” című kurzus örvendett. Ennek előadója Benkó Sándor, a legendás Benkó Dixieland Band vezetője volt. 2015. február 25-én az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ Einstein termében a „Jazz kultúrtörténete” kurzus végzőseinek adta át ünnepélyes keretek között Benkó Sándor és Dr. Mészáros Alajos, a K-MOOC igazgatója a kurzus sikeres elvégzését és a kreditszámot igazoló okleveleket.

A Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes által is támogatott kezdeményezés tavaly szeptemberben indult négy felvehető kurzussal: – A jazz kultúrtörténete I., Bevezetés az ergonómiába, Egyéni és csoportos problémamegoldó technikák, A pedagógia alapjai. Ezekre a  összesen 271-en jelentkeztek, közülük 152-en sikeresen be is fejezték.

Az idei tanév második félévében az előző négy kurzus mellett újabbak is indulnak: A jazz kultúrtörténete II., Összetett hálózatok vizsgálata, Tartalomkezelés a felhőben: Orchard CMS Mobil alkalmazás fejlesztés FirefoxOS platformon, Minőségmenedzsment.

Mivel a K-MOOC-hoz csatlakozott hazai és határon túli magyar tannyelvű oktatási intézmények is népszerűsítették január folyamán a második félévre meghirdetett kurzusokat, a jelentkezők száma erre a félévre megduplázódott és jelenleg több mint 550-en adták be jelentkezésüket.
A K-MOOC mind nevében, mind céljában szorosan kapcsolódik a világon egyre népszerűbb és egyre elterjedtebb Massive Open Online Courses (MOOC) rendszerhez. Az elnevezésben a „massive” a tömegoktatási célt, az „open” az összes oktatási anyag szabad hozzáférhetőségét, míg az „online” a tetszőleges böngészővel, tetszőleges számítógépen vagy mobil eszközön történő elérhetőséget jelenti. A magyarországi felsőoktatási intézmények közül elsőként az Óbudai Egyetem négy kurzussal indította el ezt a kezdeményezést, amely így kiszolgálja a Kárpát-medencében és különösen a határon túli magyar tannyelvű képzést folytató felsőoktatási intézményeket.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság