Elismerések a kerületi egészségügyben dolgozóknak

Hírek
Közzétéve:

Kelemen Viktória Semmelweis nap 2016Az ünnepségen Bús Balázs polgármester nevében Kelemen Viktória alpolgármester köszönetet mondott a kerület valamennyi egészségügyi dolgozójának áldozatos munkájukért, amellyel hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen érezhetjük a mindennapokban: a III. kerület valóban gondoskodó város! „Folytatódik ebben az évben is az Egészségkörút Óbudán szűrőprogram-sorozat, melynek 8 állomásán tavaly 1500 kerületi lakos vett részt. Ebben az évben újabb négy fitneszparkot ad át az önkormányzat, így az év végére már 25 helyszínen sportolhatnak ingyen a kerületben élők. A Szabadidő, Szeretem rendezvénysorozat állomásain is több ezren sportolnak közösen egészségük megőrzése érdekében. Idén kilencedik alkalommal adtuk át az Év Iskolabüféje címet; a program célja, hogy az iskolai büfék kínálatában egészségesebb falatok várják a gyerekeket. Ebben a példaértékű programban együtt dolgozik a kerületi Népegészségügyi Szolgálat, a Védőnői Szolgálat, a Szent Margit Rendelőintézet valamint KLIK is. Köszönetemet szeretném kifejezni a magam, valamint polgármester úr nevében Pintér Endre professzornak, a Szent Margit Kórház nyugalmazott sebész főorvosának, aki az Óbudai Baráti Kör Egyesület elnökeként aláírásgyűjtést kezdeményezett azért, hogy a Szent Margit Kórház fejlesztésének fontosságára hívja fel a figyelmet. Három hónap alatt több mint 22 ezer aláírás gyűlt össze, ami kitűnő példája az óbudai közösség összefogásának!” – hangsúlyozta beszédében az alpolgármester asszony.

Dr. Badacsonyi Szabolcs Semmelweis nap 2016Dr. Badacsonyi Szabolcs a Szent Margit Rendelőintézet cégvezetője Semmelweis Igánc munkásságának meghatározó jellemzőjéről beszélt, és arról, hogy ezeknek milyen tanulságai vannak 2016-ban az egészségügyben dolgozók számára. Az anyák megmentőjének korszakalkotó tevékenysége kapcsán az esélyteremtés, a nyitottság, a türelem, és a kitartás fontosságát hangsúlyozta a cégvezető, majd hozzátette: „Nekünk is végig kell mennünk azon az úton, ami jobbá, eredményesebbé teszi a betegellátást a kerületünkben. Egyértelmű célokat tűztünk ki magunk elé, az önkormányzat pedig támogat bennünket ezek megvalósításában. Nincs más dolgunk tehát, mint végigmenni ezen az úton, és következetesen megvalósítani a céljainkat!”

Perjési Zsuzsanna Semmelweis nap 2016„A családok iránti gondoskodás szervezett formában – Magyarországon egyedülálló módon -, a védőnői ellátás keretében valósul meg. Hazánkban valamennyi településen működik a védőnői hálózat, ahol felsőfokú végzettséggel rendelkező, magasan képzett szakemberek végzik a várandósok, újszülöttek, csecsemők, kisdedek, kisgyermekek és az iskoláskorú gyermekek gondozását. Nemcsak végigkísérik a gyermekek fejlődését a születésüktől ifjú korukig, hanem egészségügyi, gondozási, családtámogatási tanácsot adnak, segítséget nyújtanak a rászorulóknak és különböző problémák érintettjeinek. Sajnos olykor olyan helyzetek is adódnak, melyben ártatlan kisgyermekek kerültek veszélybe, vagy váltak áldozattá. Az ilyen esetek megelőzésében, felismerésében is nagy szükség van a védőnői munkára, a védőnő, társadalmilag is fontos szerepének megerősítésére, elismerésére, megszilárdítására.” – mondta Perjési Zsuzsanna Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának mb. intézményvezetője.

Az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjat a városrész képviselő-testülete ebben az évben dr. Kiss Anna Irén házi gyermekorvosnak ítélte oda.

DSC_9699

DSC_9744A doktornő több mint 30 éve látja el a kerület gyermek betegeit kiemelkedő gondossággal. Egykori betegei ma már felnőttek, akik szintén hozzá viszik gyermekeiket, kifejezve ezzel bizalmukat, elismerésüket és szeretetüket. A szülők és gyermekek folyamatosan érzik segítőkészségét, gyógyítani akarását. Munkája során nem csupán a gyermekekre, hanem a család minden tagjára odafigyel. Hagyományos értékeket képviselő orvos, elhivatott, élete a gyógyítás. Sok esetben még két órával a rendelési időn túl is fogadja és vizsgálja a kis betegeket, ugyanolyan türelemmel és odafigyeléssel, mint a rendelés elején, nála senki nem marad ellátatlanul. Ritkán van szabadságon, a nap 24 órájában elérhető, mindig készséggel segít, szükség esetén házhoz megy, hegyvidéken lakó betegeit is szívesen látogatja. Mindezeken túl a rezidensképzésben is tevékenyen részt vesz. A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Családorvosi Tanszékének akkreditált oktatója, aki rendelőjében gyakran tart szakmai gyakorlatot. A tavalyi évben is jelölték már az Óbuda Lakosságának Egészségéért Díjra. Idén két indítvány érkezett a jelölésére, az egyiket 16-an, a másikat 23-an írták alá, szülők, védőnők és kollégák. A díjat Kelemen Viktória alpolgármester adta át.

Bús Balás polgármester dicséretben részesítette dr. László Csaba felnőtt háziorvost, Huber Zoltánné házi gyermekorvosi asszisztenst, Tébesz Marianna védőnőt valamint Gajdácsné Orbán Évát, a Szent Margit Rendelőintézet Radiológiai Osztályának Csobánka téri szakmaiterület-vezető asszisztensét. Valamennyien évtizedek óta a kerületben élők magas szintű egészségügyi ellátásáért dolgoznak kiemelkedő szakmai hozzáértéssel. Munkájukkal mindannyian kivívták mind a betegek, mind kollégáik tiszteletét és elismerését.

A Szent Margit Rendelőintézet vezetősége igazgatói dicséretben részesítette Ruzsák Erzsébet asszisztenst, aki 1957-től mai nyugdíjba vonulásáig dolgozott a rendelőintézetben számos területen. Intézményvezetői dicséretet kapott Malek Éva védőnő, a Csobánka téri tanácsadó védőnője.

A Szent Margit Rendelőintézet hagyományosan Semmelweis napon jutalmazza hűséges dolgozóit. 30 éve a szakrendelő munkatársa Rozmánné Gál Éva területvezető asszisztens és El-Abbar Judit fizikoterápiás asszisztens, 15 éve dolgozik a kerületi betegekért dr. Nyári Zsófia szemész szakorvos és Bruneckerné Jebudenszki Zsuzsanna asszisztens.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság