Épül a bölcsőde Csillaghegyen

Hírek
Közzétéve:

bolcsi_hunyadi_dec
Csillaghegy térségében az Álmos utcai bölcsőde az egyetlen, 3 év alatti gyermekek napközbeni ellátását biztosító intézmény. A mára korszerűtlenné vált bölcsőde felújítása, előírások szerinti átalakítása kivitelezhetetlen, ezért 2011-ben új intézmény építéséről döntött az önkormányzat. A több mint 630 millió forint összköltségű projektre 2012-ben közel 150 millió forintot nyert a kerület a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán. 2012 szeptemberében megindult a közbeszerzési eljárás. egy év múlva pedig a a kivitelezés. A tervek szerint 2014 őszén már a gyerekek is birtokba vehetik az új bölcsődét.
A kivitelezés 2013 végén a vállalkozási szerződésben rögzített ütemtervnek megfelelő, sőt némi előteljesítés is tapasztalható. Az épület alapvetően két egységből áll, a hátsó, négyszög alaprajzú, egyemeletes sátortetős kiszolgáló (konyha stb.) épületből, és a négy csoport szobás, kör alaprajzú, fakupolás épületrészből. Mindkét épületrész szerkezetkész, az első rész tetőszerkezeti ácsmunkái megkezdődtek, a második épületrészben a kupolákat tartó vasbeton pilléreket fagyvédelmi takarással fedték.
látványterv1
Az építkezés területén lévő játszóteret, melyet a munkálatok miatt el kellett bontani, egy új, az uniós elvárásoknak is megfelelő, modern játszótérrel pótolják. Az új bölcsőde – igazodva a kor követelményeihez – akadálymentesített lesz, és az épületben sószobát is kialakítanak.
A kerületben jelenleg 11 bölcsődében 922 gyermek napközbeni ellátását biztosítja az önkormányzat. Az utóbbi években 100-130 új férőhelyet alakítottak ki. A Hunyadi utcai bölcsőde 52 férőhelyével összesen 936 gyermeket tudnak fogadni az intézmények.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság