Fodros utca: könnyebb és biztonságosabb közlekedés

Hírek
Közzétéve:

fodros_kiemelt
A Fodros utca közlekedési problémáival kapcsolatban számos jelzés érkezett az önkormányzathoz az elmúlt időszakban, különösen a Fodros Általános Iskolába járó diákok szülei, valamint a Fodros utca környékén élők részéről.
Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a gyermekek, illetve az oktatási intézmények környezetének biztonságára. Ennek egyik legfontosabb eleme a megfelelő közlekedési feltételek biztosítása. Az önkormányzat a megkereséseket és javaslatokat megvizsgálta és a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) egyeztetettek alapján – kísérleti jelleggel – az alábbi forgalomtechnikai beavatkozásokat hajtja végre:
Az átmenő forgalom csökkentése, valamint az iskola, az óvoda, illetve a szeptemberben megnyíló új bölcsőde könnyebb és biztonságosabb megközelíthetősége érdekében egyirányú forgalmi rend kerül kijelölésre. Ezzel összhangban pedig a Bercsényi utca is egyirányúvá válik, annak érdekében, hogy ez a változás ne befolyásolja hátrányosan a környező utcák közlekedését. A Fodros utca a Mátyás király út felé, a Bercsényi utca pedig az Árpád utca felé válik egyirányúvá. Ezzel a forgalomtechnikai módosítással reményeink szerint az utca biztonságosabb lesz az iskolába, óvodába és bölcsődébe érkező gyerekek, valamint az itt élők számára. A szóban forgó változtatás a többi környező utca forgalmi rendjét nem érinti.
Az önkormányzat kéri a lakosságot, hogy napi közlekedésük során fokozottan figyeljenek a megváltozott közúti jelzésekre, és támogassák az új forgalmi rend bevezetését!

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság