Idén is Békáson búcsúzik a nyár

Hírek
Közzétéve:

hékás-békás plakát 2016Sokéves hagyomány, hogy a Csobánka téren zárja kapuit az Óbudai Nyár rendezvénysorozata egy sokszínű, családi programmal, ahol felnőtt és gyerek egyaránt jól érezheti magát. Még sütkérezhetünk kicsit a napsütésben, s mielőtt véget ér a vakáció és elkezdődnek a gyerekek számára is a dolgos hétköznapok, még egy fergeteges műsorral vidulhatunk egyet.

Az aprónépet egész nap várja a Játékos tudomány játszóház, s bulizhatnak a Kiskalász zenekarral. Ebéd után a Széll Kulturális Egyesület és a Téka zenekar szórakoztatja nívós műsorával a nagyérdeműt, majd a székely menyecske és az ördög történetét ismerheti meg a közönség. A komoly hagyományokat ápoló fellépők mellett a modern táncok is helyet kapnak a színpadon. Lippai Andrea és a Netz Táncprodukció a FlamencoFolkkal lép fel.

S vannak nagy visszatérők, vagy inkább hazajárók, mint a Langaléta Garabonciások, akik mindig hatalmas sikert aratnak műsorukkal. Őket a Parno Graszt váltja a színpadon, hogy újabb ízelítőt adjanak a roma zenéből és virtuóz hangszeres tudásukból.

Egy ideje a Csobánka téri rendezvényekről nem hiányozhat a show elemeket és a profi fa, vagy jégfaragást ötvöző látványosság sem, mellyel M. Tóth Zsolt varázsolja el a közönséget.

Az ördögi ügyességgel alkotó mester számára mindegy, hogy jég, vagy farönk kerül elé, mindkettőből csodás szobrokat farag percek alatt. A jégangyalai a karácsonyi hangulatot idézik, de tünékenyek, ám a fából készült alkotásait egész évben csodálhatják a közösségi házba látogatók. Ezúttal egy békát varázsol majd elő a szemünk láttára.

S mivel egyszer minden véget ér, így Bill kapitány koncertjével, – aki szintén visszatérő vendég nálunk – búcsúzunk a nyártól és a rendezvénysorozattól is, de az elválást megkönnyíti a tudat, hogy nyár és Óbudai Nyár lesz jövőre is!Deak-Bill-768x553

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság