Ingyenes étel és karácsonyfa a rászorulóknak

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ (ÓCSTGYVK ) közreműködik azon karácsonyi csomagok kiosztásában, melyeket a vállalatok és civil szervezetek ajánlottak fel. Ennek megfelelően mintegy 1360 adag meleg étel, 660 darab élelmiszercsomag, 400 darab fenyőfa és 300 kg szaloncukor szétosztását koordinálják. Ezekből az adományokból csak az intézmény által gondozott alacsony jövedelmű szegénycsaládok, személyek, egyedül élők, kis- és sok gyermeket nevelő családok részesülnek.

karácsonyfaáruda

Az említett rászorulók a fenyőfákhoz december 20-án szombaton, délután 15 órakor juthatnak hozzá az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ Váradi utca 9-11. szám alatti telephelyén. A téli szünetben azon gyermekek számára, akik Rendszeres Gyermekvédelmi Támogatásra jogosultak (térítésmentes étkeztetésben részesülnek), az önkormányzat ingyenes étkeztetést biztosít az ÓCSTGYVK két telephelyén, Békásmegyeren a Kelta utca 5 sz. alatt, és Óbudán a Váradi utca 9-11 sz. alatt. Összesen 600 adag étel kerül kiosztásra az 5 munkanap alatt.

Önkormányzati támogatásból 150 tartós élelmiszer csomagot osztanak ki a kerületben élő rászoruló családoknak. (Külön köszönet a Veres Péter Gimnázium diákjainak, akik játékokat gyűjtöttek a rászoruló gyermekeknek.)

krisan etelosztas

December 20-án, szombaton délelőtt az Ételt az Életért Alapítvány az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal közösen, a gondozott családok számára 800 adag meleg ételt és 400 db csomag tartós-élelmiszert oszt ki a Flórián téren a Faluház előtti parkolóban. Ezzel egy időben az Összefogás Óbudáért Egyesület 300 kg szaloncukorral egészíti ki az adományt.

A civil szervezetek támogatásából további 110 darab élelmiszercsomagot tud osztani az Intézmény a rászorultaknak. Ezen belül a Máltai Szeretetszolgálat 30 csomagot ajánlott fel, az Összefogás Óbudáért Egyesület pedig 50 csomagot.

Az adományok között megtalálhatók a Magyar Villamos Művek által a rászoruló gyermekek számára összeállított ajándékcsomagok is, amelyek mellé még színvonalas gyermekprogramokat is kínál. Felajánlásában jelentős mennyiségű élelmiszer is szerepel.

December 30-án az Új Sípos Étterem felajánlásának köszönhetően az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központ 60 adag székelykáposztát fog kiosztani a Váradi utca 9-11. szám alatti telephelyén 11 órakor.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság