Jelentős fejlesztések várhatók a Szent Margit Kórházban

Hírek
Közzétéve:

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye szerint minden kórház pályázott arra a 15 milliárd forintra, amelyet a 2016 év végi kórházkonszolidáció részeként osztanak szét az intézmények között; 324 pályázatot tudnak támogatni – mondta el korábbi sajtótájékoztatóján az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán tájékoztatása szerint a 15 milliárd forintra olyan pályázatokat vártak, amelyek az adott intézmény működését hatékonyabbá tudják tenni, így például struktúraváltásra, integrációra, területi működések összehangolására, energiahatékonyságra vagy a betegellátás racionalizálására vonatkoztak.

A pályázható keretösszegből a Szent Margit Kórház 87.075.196 Ft összegű támogatást kapott, melyből a következő fejlesztések valósulnak meg:

Megújul a Gasztroenterológiai Osztály

Kórtermek, fürdők, elkülönítők, folyosók, kiszolgáló helyiségek (raktárak, szennyestároló) felújítását, VIP kórtermek és tárgyaló kialakítását, akadálymentesítést tervezünk. A munkálatokkal a korszerű betegellátás körülményeit kívánjuk megteremteni pácienseink számára.

„A” épület és mentőbejárat automata ajtóinak (5 db) beszerzése és beüzemelése

Az automata ajtó használatával gyalogosan az épületbe történő bejutást segítjük, és az épület fűtési hőenergiájának kültérre való távozását akadályozzuk meg. A fejlesztés megvalósításával a kórházhigiénés követelményeket fokozottabban tudjuk teljesíteni, a betegszállítás gyorsabban, könnyebben végrehajtható és a tervek szerint éves szinten 30% energetikai haszon, vagyis több mint 700 ezer forintos megtakarítás is kimutatható.

Kiépül a „B” épületben is a vezetékes orvosi gázhálózat

A kezelésre váró betegeket a „B” épületben palackos oxigénnel látjuk el, ami jóval költségesebb és jelentős munkaerőt igénylő megoldás. A vezetékes orvosi gázhálózat bővítési munkáinak fő elemei az oxigén és vákuum vételi helyek kialakítása, elzárószelepek, reduktorok, és a szükséges kiegészítő orvostechnikai eszközök beszerzése. Így a költséges palackos orvosi gáz kiváltásával éves szinten csaknem 2 millió forint megtakarítás érhető el.

30 db komplett számítógépes konfiguráció beszerzése

A gyorsabb gépek által az adminisztrációval töltött idő csökkenhet, nő a páciensekre fordítható idő, továbbá üzembiztosabb rendszerrel dolgozhatnak a szakemberek. Az így kialakított, modernebb számítógépes hálózat karbantartásával éves szinten több mint 1 millió forint megtakarítás várható.

Bízunk benne, hogy a megvalósuló fejlesztésekkel a betegelégedettség növelését, az egészségügyi ellátás ágazati szinten történő kedvező megítélését is segíthetjük.

 

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság