Kettős ünnep az Óbudai Platán Könyvtárban

Hírek
Közzétéve:

konyvmegallo_gyulai
A képen: Gyulai Ivánné könyvtárigazgató és dr. Pappné dr. Nagy Judit alpolgármester

Az olvasást népszerűsítő program keretében a Csobánka téren került felállításra a kerület újabb KönyvMegállója. Az átadási ünnepségen dr. Pappné dr. Nagy Judit és Kelemen Viktória alpolgármesterek segítségével a könyvtár dolgozói a kikészített kötetekkel feltöltötték az új szabadtéri könyvszekrényt.
olvasok
Az izgalmas könyvekkel tele szekrényt a közönség azonnal birtokba is vette, az olvasás által átélhető élmények, kalandok után kutatva válogattak a könyvek között. A helyszínen a 10 éves jubileumát ünneplő békásmegyeri Fiókkönyvtár hűséges olvasói is jelen voltak, kiket a könyvtár tombolajátékra invitált. A nyeremények között természetesen könyveket és értékes rendezvény belépőjegyeket nyerhettek a szerencsések.
A Csobánka téri Fiókkönyvtár a Békásmegyeri Közösségi házban 2004 júniusában nyitotta meg kapuit az olvasóközönség előtt. Az önkormányzat átvette az Ezüsthegyi úton megszűnt Szabó Ervin Könyvtár fiókkönyvtárának könyvállományát, amit NKA-s pályázati forrásból a Platán Könyvtár dolgozói felfrissítettek, illetve a könyvtárhasználatot új bútorokkal kényelmesebbé tették. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ezzel a döntésével másodszor fogadott be egy megszűnésre ítélt könyvtárat.
konyvmegallo_neni
Gyulai Ivánné könyvtárigazgató beszédében kihangsúlyozta: „A beiratkozott olvasóink száma az elmúlt 10 évben megháromszorozódott, a kölcsönzött kötetek száma közel négyszeresére növekedett. A statisztikai adatok jól bizonyítják azt, hogy a Békásmegyeri Közösségi Ház kulturális programjait remekül kiegészítik a könyvtár szolgáltatásai”
Az igazgató asszony meglátása szerint a könyvtárhasználók megnövekedett száma miatt a 60 négyzetméteres Fiókkönyvtár lassan kezdi kinőni kereteit. „Az olvasóink szorgalmazzák egy olvasóterem kialakítását, illetve szeretnének internetes hozzáférési lehetőséget, aminek megvalósítására reményeink szerint a jövőben lesz lehetőségünk” – zárta mondandóját az igazgató asszony.
A békásmegyeri  Fiókkönyvtár szolgáltatásairól, programjairól és nyári nyitva tartásáról ide kattintva találhat bővebb információt.
 
 
 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság