Kitüntetés a Nemzeti ünnep alkalmából

Hírek
Közzétéve:

KitüntetésA Nemzeti ünnep alkalmából, a Stefánia Palotában tartott országos szintű polgárőr ünnepségen Szücs János, a III. kerületi Polgárőr Egyesület elnöke az Év Polgárőr Pedagógusa kitüntetést vehette át, amelyet az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége adományozott részére.

A III. kerületi polgárőrök tevékenysége az idősek védelme érdekében:

Az egyesület szakmailag felkészült tagjai az idősek ellen elkövetett bűncselekmények számának csökkentése érdekében a tavalyi évben elindítottak egy prevenciós előadássorozatot. A program folytatásaként szeptember és október hónapokban  a bűnmegelőzési témájú előadásokat  az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény nyugdíjas házaiban élők részére tartották meg. (Derűs Alkony Gondozóház, Hatvany L. utcai Nyugdíjasok Háza, Kiskorona u.).Zipernowsky

Az előadások célja, hogy az idős emberek megismerjék a rájuk leselkedő veszélyeket és útmutatást kapjanak, miként kerülhetik el az áldozattá válást.

A többi intézményben 2014 januárjáig fejeződnek be a találkozások, amelyek során az érdeklődő szép korúak írásos tájékoztatót is kézhez kapnak az őket fenyegető cselekményekről (trükkös lopás, zsebtolvajlás, betörés, álrendőrök, stb.).

Promenád 2 (4)

Polgárőrök a fiatalokért:

November hónapban az egyesület elnöke a Veres Péter Gimnázium 5. osztályos tanulói részére tart az ún. rendészeti osztályfőnöki óra keretében előadást arról,  milyen módon kerülhetik el az áldozattá válást különböző helyeken és körülmények között.

Ünnepekkor, rendezvények ideje alatt is szolgálatban:

A közelgő Mindenszentek és a Halottak napja miatt az egyesület polgárőrei november első hétvégéjén péntektől vasárnapig, reggeltől a temető zárásáig  járőröznek az Óbudai temető területén és annak közvetlen környezetében, a látogatók biztonsága érdekében.

Promenád 2 (5)

Az Állatok Világnapja alkalmából az Elveszett Állatok Alapítvány meghívására, a Kolosy téri Civil Ház szervezésében a polgárőrök is  részt vettek a Promenád területére szervezett rendezvényen, ahol szimulációs szemüvegek segítségével tapasztalhatták meg az érdeklődők,  mennyivel nehezebb a mozgást koordinálni, vagy akár egy pohár vizet – kilötyögtetés nélkül – odébb vinni különböző mértékű alkoholos, illetve drogos befolyásoltság állapotában. A felnőttek polgárőrök által szerkesztett bűnmegelőzési tartalmú dokumentumokat, a gyerekek pedig egyesületi logóval ellátott léggömböt kaptak.

Promenád 2 (3)

Polgárőrök a közterületeken:

Október egyik estjén a közterületeken is szolgálatban lévő polgárőröknek, a  Szentendrei úton feltűnt egy bizonytalanul haladó személygépkocsi. A jármű mellé érve látszott a sofőrön,  nem ura kocsijának. Többszöri jelzés ellenére sem volt hajlandó megállni a gyalogosokat is veszélyeztető manővereket végző férfi. A járőrök mindeközben visszafogták a mellette lévő sávok forgalmát, hogy megakadályozzák egy baleset bekövetkezését. Az ámokfutásnak egy útpadka vetett véget, melyre ráhajtva kidurrant a férfi járművének két kereke és a motor is leállt. Miután a sofőr bevallotta, hogy fogyasztott alkoholt, a járőrök értesítették a rendőrséget, biztosították a helyszínt és megkezdték a forgalomszabályzást. A percek alatt kiérkező rendőr-járőr átvette az intézkedést.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság