Korcsolyaoktatás 2017-ben is

Hírek
Közzétéve:

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, Bús Balázs polgármester kezdeményezésére, 2015 őszétől folyamatosan szervez ingyenes korcsolyaoktatást a kerületi általános iskolákba járó diákok részére. A program negyedik szakasza kezdődött most el, a  2. osztályosok korcsolyázhatnak a tanterv szerinti testnevelés órák keretein belül. Az oktatásokat 11 héten keresztül, heti egyszeri alkalommal, kedd, szerda, csütörtöki és pénteki napokon szervezik meg az óbudai Gepárdok Jégcsarnokban, a gyerekeknek így lehetőségük van a korcsolyázás alapjainak elsajátítására biztonságos körülmények között.

Idén tavasszal a Bárczi Géza Általános Iskola a Pais Dezső Általános Iskola és az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjai vehetnek részt a programban.

A cél az, hogy a gyerek játékos feladatok segítségével megtanulják a biztonságos és körültekintő korcsolyázás alapjait. A résztvevők a foglalkozások alatt elsajátítják, hogy a csúszós felületen hogyan irányítsák a korcsolyájukat, lökjék el magukat, fékezzenek, vagy éppen álljanak fel esés után. Minden csoporttal két, esetenként három edző dolgozik. Korcsolyázás közben kiváló mozgáskoordinációra tehetnek szert a gyerekek, amely más sportok elsajátításában is segítségükre lehet.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság