Megnyitott Óbuda első coworking irodája

Hírek
Közzétéve:

dsc_0654Óbuda első közösségi irodája, a Budapesten is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő coworking irodákhoz hasonlóan, minden igényt kielégítő megoldást kínál a zavartalan, sikeres és költséghatékony munkavégzéshez. A kikapcsolódásra csábító zöld területekkel körülvett Szindbád kifejezetten vonzó lehet azok számára is, akik a környező agglomerációban laknak, vagy a túlzsúfolt belvárosi irodák helyett szívesebben dolgoznak a számos rekreációs lehetőséget nyújtó, békés környezetben, karnyújtásnyira a fő közlekedési csomópontoktól. A közösségi iroda mellett a kiválóan felszerelt 80 főt befogadó rendezvénytér is új dimenziókat nyit a Fő tér életében, és ezentúl színvonalas helyszínként szolgál majd előadások, konferenciák, céges rendezvények, vagy akár esküvők lebonyolításához is.

A megnyitón Békefi Anna köszöntötte a vendégeket, örömmel jelentett be,  hogy a megnyitó egybeesik az Esernyős 2. éves születésnapjával.Visszatekintve a kezdetekre, elmondta, hogy hónapról hónapra újabb és újabb programokat valósítottak meg, aminek egyenes következménye a bővítés volt. Megnyílt a kortárs Galéria rész, majd ezt a Gázlámpa Kioszk felújítása követte. Nagy elismerés, hogy a főváros által kiírt Terasz pályázaton pop-up kategóriában 1. helyezést ért el „Budapest legkisebb kávézója”. A Fő térre kihelyezett sakktábla és a Vasarely ihlette dizájner bútorok mind a közösségépítést szolgálják sikeresen. A közösségi iroda megnyitásával és a belső udvar felújításával egy újabb szakasz zárult le, és egyúttal kezdődött el. A multifunkciós tér kulturális, oktatási, szórakozási lehetőségre ad teret, a coworking iroda pedig a fiatal generációnak egy modern, technikailag is jól felszerelt környezet biztosít munkájuk hatékony elvégzéséhez.

A Szindbád Közösségi Irodát Coworking iroda megnyitóés Rendezvényteret szeptember 25-én Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere adta át. Beszédében visszatekintett az elmúlt 10 évre, amikor is először megválasztották polgármesternek. Az első intézkedésem- mondta, hogy a Fő térről kitiltattam az autókat azzal a szándékkal, hogy visszaadjam az embereknek ezt a különleges teret. Reméltem, hogy megtelik élettel, az itt működő éttermek, múzeumok ide vonzzák a közönséget. Később két gondolkodó Simone Weil és Jan Gehl szavai ráébresztettek, hogy a tereknek, épületeknek érdemes funkciókat adni, programokkal feltölteni, amelyek minden korosztálynak kikapcsolódási lehetőséget és hasznos időeltöltést biztosítanak. Most már látható, hogy ez működik, az emberek legnagyobb szükséglete valóban a másik ember társasága, amit a most megnyitott közösségi iroda és rendezvényterem is kiszolgál. Az Esernyős igazi kulturális központtá alakult.

A beszédek után a névadó Krúdy-hős előtt tisztelegve Szilágyi Tibor színművész olvasott fel egy részletet a Zöld fátyol című novellából. A ceremóniát követően az érdeklődők rendhagyó látogatást tehettek, melynek a megkétszerezett alapterületű Esernyős szolgáltató komplexumot bejárva megismerhették a felújított belső udvart, valamint a régi és új szárnyban kialakított impozáns tereket, funkciókat.

dsc_0652A multifunkciós térben, októberben szakmai programsorozat indul. Első alkalommal, október 12-én 18 órától Virág Benedek, az Óbudai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője tart előadást „Közösségben rejlő erő – Óbuda és a Smart City” címmel, melyben arra keresi a választ, milyen fejlesztési lehetőségei, eszközei vannak egy Fővárosi kerületnek és ezeket hogyan használja Óbuda-Békásmegyer. Mindemellett kitér a közösségi tervezés pozitív társadalomformáló hatásaira, továbbá példákkal szolgál arra, hogy miként tehetjük élhetőbbé környezetünket a lakosság területfejlesztésbe való bevonásával.

A szeptember 26-tól induló Szindbád Közösségi Irodáról kapcsolatos bővebb információk és aktualitások a szindbad.com honlapon találhatóak.

 

Az eseményen készült kisfilm megtekinthető alább:

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság