Megújul a Derűs Alkony Gondozóház

Hírek
Közzétéve:

A Derűs Alkony Gondozóház 1992-ben nyitotta meg kapuit az idős emberek számára átmeneti elhelyezést nyújtó bentlakásos intézmény formájában. Az eredetileg bölcsődeként funkcionáló épület a 70-es években épült. Utoljára a 90-es években került sor felújításra, mára már az épület több része is renoválásra, korszerűsítésre szorul.

Az önkormányzat most sikeresen pályázott, és így 20 millió forintot nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán a gondozóház felújítására. A támogatás lehetővé teszi a főbejárat akadálymentesítését, a nyílászárók cseréjét, valamint a kerti árnyékolás kialakítását. A kivitelezés 2017 folyamán veszi kezdetét, melynek köszönhetően az intézmény a jövőben még magasabb színvonalon fog tudni gondoskodni az arra rászoruló idős emberekről.

derus-alkony-gondozohaz

A Derűs Alkony Gondozóház több évtizedes múltra tekint vissza, és magas színvonalú teljes körű ellátást nyújt az óbudai idős lakosság számára. A Gondozóház a szociálisan és/vagy egészségileg rászoruló idősek részére átmeneti elhelyezést és szakértő gondoskodást nyújt bentlakásos formában.

Az intézmény szakmai célkitűzése, hogy az ellátást igénybe vevők részére kiegyensúlyozott, nyugodt körülmények megteremtése mellett fizikális, mentális ápolás-gondozást biztosítson.

További információk az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézmény weboldalán olvashatóak a gondozóház szolgáltatásairól és működéséről.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság