Megújult menzákkal indult az új tanév Óbudán

Hírek
Közzétéve:

Megújultak a III. kerület iskolai menzái a tanévkezdésre. Az önkormányzat tíz évre szóló üzemeltetői pályázatot írt ki azzal a feltétellel, hogy a nyertes felújítja és karbantartja az iskolai étkezőket és konyhákat a hosszú távú üzemeltetés lehetősége fejében. A pályázaton két cég, a Sodexo Magyarország Kft. és a Gyermekmenza Kft. nyert, az általuk finanszírozott munkálatok nyomán a menzák szükség szerint teljes vagy részleges felújításon estek át.

menza_525

A munkálatok során a mennyezettől a padlóig felújították a helyiségeket, kijavították a falak, az elektromos hálózat, a padló hibáit, több helyen teljesen kicserélték a hibás, hiányos burkolatot, újra cserélték az elhasználódott konyhai és tálaló eszközöket. Volt, ahol az álmennyezetet is újjáépítették, volt, ahol a szigetelését cserélték ki. A menzákat egyenként 5-22 milliós ráfordítással újították fel.

Új tálalóval és konyhatechnológiával indíthatta a tanévet például a Zipernowsky Károly Általános Iskola, a Fodrosban az ajtókat is kicseréltek.

pais_etkezoTeljes felújítást végeztek az Első Óbudai Általános Iskolában a Sodexo megrendelésére: kicserélték a menza teljes bútorzatát, az Aquincum Általános Iskolában pedig teljes padlózat- és álmennyezetcsere történt. A falak javítása mellett felújították az elektromos hálózatot, a mosogatót, kijavították a beázásokat, pótolták a törött csempéket. Az Óbudai Nagy László iskola Váradi utcai épületében a lefolyórendszert is felújították. A Harrer iskolában a konyhai csatorna javítása mellett teljes burkolatcserét, mennyezeti felújítást, festést és tálaló felújítást végeztek.

A Gyermekmenza Kft. által finanszírozott munkák közül a Csillaghegyi, a Dr. Béres József Általános Iskola és a békásmegyeri Pais Dezső Általános Iskola menzájának felújítása a leglátványosabb: új burkolatot kapott a padló, festést a falak, megújult a tálalópult, kicserélték a konyhai eszközöket, az étkező bútorait. A Medgyessy iskolában a tálalópult, a konyhaeszközök és a bútorok cseréje mellett a beépített szekrényeket is újakkal váltották ki. Csillaghegyen átalakították a konyhagépészetet, a kiserdei iskolában a radiátorokat is lecserélték, a Keve utcai intézményben a mosdót is felújították.

elso_obudai_talalo

Összességében mindkét cég 150-150 millió forintot fordít a menzák megújítására, melyből a mostani beruházáson túl tartalékot is képeznek az esetleges pótlásokra, kiegészítésekre, fenntartó munkákra. A ráfordítás nagyjából fele felújításra, fele eszközök cseréjére ment. Minden helyszínen ipari mosogatógépet állítottak be, de a belsőépítészeti díszítés kialakítása sem maradt el.

 

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság