Óbudai KönyvMegálló a Szigeten 2016-ban is

Hírek
Közzétéve:

2012-ben indult el Óbudán önkormányzati támogatással a Könyvmegálló program, melynek keretében a kerület több pontján szabadtéri könyvszekrények várják az olvasást, könyveket szerető érdeklődőket.

A sikeres kezdeményezést részeként a Sziget Fesztivál ideje alatt az információs sátor melletti területen állítják fel a könyvszekrényt az Óbudai Platán Könyvtár munkatársai, olvasnivalót kínálva a fesztiválra látogatóknak. Az ingyenesen használható könyvszekrényből bárki kiveheti a neki tetsző olvasmányt, amit az ott elhelyezett babzsákokon elolvashat, vagy a nála lévő könyvre lecserélhet. A kínálat: kortárs és klasszikus, szórakoztató és komolyabb, magyar, angol, német, és más nyelveken kiadott könyvek, valamint Óbudáról szóló magyar és angol nyelvű kiadványok.

konyvmegallo_sziget_kiemelt

Több magyar író, idegen nyelvre fordított írásaiból is kínálnak könyveket a fesztivál közönségének, ezzel is népszerűsítve a magyar irodalmat. Az olvasnivalókat az Óbudai Platán Könyvtár munkatársai válogatják össze, és az első feltöltés után folyamatosan frissítik és pótolják a könyveket. A Sziget Könyvmegálló használati szabálya a „Válassz, huppanj, olvass! – Hozd, cseréld, vidd!” , melyet nyolc nyelven írtunk ki a szekrényre. A KönyvMegálló mellett önkéntes fiatalok magyarul, és angolul tájékoztatják az érdeklődőket annak működéséről, használatának módjáról.

Macskaárvaház a Szigeten

A Macskaárvaház Alapítvány, amely a III. kerületi Önkormányzattal több éve sikeresen működik együtt, idén lehetőséget kapott a Sziget Fesztivál Civil Sziget rendezvényén a részvételre. A rendezvényre egy különleges macskás díszlettel készülnek, és a fesztivál vendége lesz Hófehérke, egy mentett hófehér, süket cica is, akit így nem zavar majd a fesztivál zaja. Viszont az őt ért borzalmak ellenére rendkívül emberbarát, kedves, így kitűnően alkalmas arra, hogy a fesztivál résztvevői simogassák őt, és megtapasztalják a dorombolás gyógyító erejét. Az alapítvány standján több ismert sportoló, aktivista népszerűsíti majd az állatvédelmet, és Óbudát.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság