Rehab Kupa a fairplay jegyében

Hírek
Közzétéve:

Az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ szeptember 13-án immár nyolcadik alkalommal rendezte meg az Óbudai Rehab Atlétika Kupát, melyet Kelemen Viktória alpolgármester nyitott meg. Ez az évente ismétlődő sportesemény nemcsak arra kiváló alkalom, hogy egy jó hangulatú napot töltsenek együtt az ellátottak, szervezők és a vendégek, hanem arra is, hogy népszerűsítse a sportolást, mozgást és az egészséges életmódot a fogyatékkal élők között. A nevezők idén a bemelegítő tornát követően három versenyszámban mérkőzhettek meg egymással: 60 méteres síkfutásban, kislabdahajításban és távolugrásban.

A rendezvény helyszínét a III. kerületi TVE Sporttelep biztosította. A három versenyszámon felül a résztvevők – az Óbudai Szent Margit Rendelőintézet és az Óbuda-Békásmegyeri Védőnői Szolgálat munkatársainak jóvoltából – különböző szűrővizsgálatokon is részt vehettek. A Budapest Főváros Kormányhivatal II. Kerületi Hivatal Népegészségügyi Osztálya pedig egy érdekes kísérletbe vonta be a fogyatékkal élőket: egy speciális készülék megmutatta, hogy elég alaposan mosták-e meg a kezüket. Ezen felül kipróbálhatták az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ ellátottjai által készített kézműves játékokat is. A szervezők mellett, a versenyszámokon nem induló fogyatékkal élők is segítették és buzdították a résztvevőket. Az eredményhirdetés előtt Márió, a harmonikás biztosította a fergeteges hangulatot.

Az rendezvényen minden egyes nevező gazdagodott egy müzli szelettel, emléklappal és egy kitűzővel, melyet az Óbudai Rehabilitációs és Foglalkoztatási Központ kerámia műhelyében készítettek. Idén először egy fairplay-díj is kiosztásra került, melyet a legsportszerűbb versenyző vehetett át. A péksüteményeket a Kolosy Téri Sütöde, az ásványvizet pedig az Óbudai Auchan Áruház biztosította.

A pólókat a Tájoló Szociális Egyesület finanszírozta a Raiffeisen Bank támogatása által, valamint Studniczky János vállalkozó feliratozta. A rendezvényt továbbá támogatta Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Sport és Szabadidő Nonprofit Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Megnyitott a Matróz utcai zárt parkoló

Hírek
Közzétéve:

Bodag, bogrács, bogyiszlói paprika– Tudósítás az első óbudai roma ízek főzőversenyéről

Hírek
Közzétéve:

A 2023. évi III. kerületi győztes mesék hangoskönyve