Új uszoda épülhet Békásmegyeren

Hírek
Közzétéve:

Az Oázis Sport Club hat éve tart edzéseket a Vízművek Sporttelepén és mára már 150 gyereknél is több úszik, vízilabdázik rendszeresen. A labdás edzéseknek hely kell és az egyesület lassan kinövi a 25 méteres medencét, ahol az Oázison kívül természetesen más klubok is tartanak foglalkozásokat, miközben a Vízmű dolgozói is úszhatnak.  A Sporttelepen délután és este telt házzal működik az uszoda.

Az Oázis Sport Club, a tulajdonos Fővárosi Vízművekkel közösen, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának szakmai támogatásával dolgozik azért, hogy a Vízművek 1936 óta fennálló Sporttelepén a mostani 25 méteres és egy kisebb gyermekpancsoló mellé, megépítsenek egy 33 méteres medencét – erről az óbudai önkormányzat közreműködésével megrendezett reggeli információs találkozón beszélt Ábrahám István az egyesület vezetője, ahová a sportegyesület cégek vezetőit hívta meg.

A jó hangulatban lezajlott tájékoztató rendezvényen Nagyunyomi-Sényi Gábor a Fővárosi Vízművek képviseletében elmondta, hogy a medence létesítéséhez és a kapcsolódó gépészeti berendezésekhez szükséges engedélyek beszerzése már folyamatban van, ezek alapján kérik a Magyar Vízilabda Szövetség támogatását is a projekthez, annak érdekében, hogy az a Tao tv. rendelkezései szerint kedvezményezett célú fejlesztéssé válhasson.

Ábrahám István is megerősítette, hogy a legfontosabb forrásokat az Oázis Sport Club gyűjtené az állam által, az 5 labdás csapatsportágnak nyújtott társasági adó (TAO) támogatásból. „Ez a támogatási rendszer úgy működik, hogy a cégek a nyereségük után a befizetendő társasági adójuk meghatározott részét a konkrétan támogatni kívánt látvány-csapatsport tevékenységet folytató sportegyesület számára felajánlhatják. Bízunk abban, hogy sikerül a létesítmény megépítéséhez szükséges pénz nagy részét összegyűjteni a minket támogató sportkedvelő vállalatoktól. Ábrahám szerint ezzel a bővítéssel nagyon sok békási gyerek élhetne egészséges életet, és egyre több tehetséges vízilabdás kerülhetne ki Óbudáról, miközben Békásmegyer és a Római part úszni vágyó közönsége is egy új uszodával gazdagodna.” – vázolta az Oázis Sportegyesület terveit Ábrahám István.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság