Világszínvonal – jótékony célra

Hírek
Közzétéve:

DSC_9151

Az Óbuda – Hegyvidékiek Egyesülete november 8-án estére az Óbudai Társaskörbe invitálta mindazokat, akik fontosnak tartják és támogatni kívánták a Golgota szoborcsoport restaurálását.

Az egyesület lelkes tagjai – 26 fő –  hetek óta tartó szervező munkájának köszönhetően a Társaskör nagytermének széksorai zsúfolásig megteltek, még pótszékekre is szükség volt a nagy érdeklődés miatt.

kelemen_viktoriaMiután Felcsuti László egyesületi elnök és Kelemen Viktória alpolgármester üdvözölték a közönséget, így Varga Mihály minisztert is, a Liszt Ferenc Kamarazenekar lépett színre.

Az est címe: Művészek a Golgotáért, a jó szándékú adakozást előlegezte, a megvalósulás azonban ezt messze felülmúlta. A zenekar által felajánlott koncert – a méltán világhírű együttes zenetörténeti keresztmetszete – magával ragadta a közönséget.

A figyelmes és fogékony hallgatóság szinte együtt lélegzett a zenészekkel, az elmélyülést sugalló darabok érzékenységével, majd a táncos karakterek színes és virtuóz előadásával.

A remek hangulatot fokozta a hangversenyt követő sorsolás, a támogatójegyek szelvényei kalapba kerültek, és a T-Art Alapítvány által felajánlott festmények, valamint egy grafika és egy kisplasztika talált gazdára.

liszt_ferenc_kamarazenekar

Az együttlét örömét élték át az Óbuda–Hegyvidékiek Egyesülete tagjai és vendégei, valamint a jókedvű beszélgető csoportok is, akik még hosszan időztek az Óbudai Társaskörben.

A koncert bevétele az ötalakos Golgota szoborcsoport restaurációját segíti majd. A restauráció koordinálását, a kezdeményező  Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete végzi, és terveik szerint jövő év Húsvétjára készül el. A helyreállítás költsége mindösszesen 20 millió forint, amelyből a szobor környezete is megújul. A kerület képviselő-testülete összesen 12 millió forintot szavazott meg a szoborcsoport felújítására még 2013. júliusában. Az idei év költségvetéséből 6 millió forintot különítettek el, amely összegből elkezdődhettek a munkálatok. A fennmaradó rész előteremtésére az Óbuda-Hegyvidékiek Egyesülete a TenkÁrt Alapítvánnyal közösen, egy jótékonysági koncert és egy exkluzív előadóest megszervezését vállalta, valamint 12 elismert művész témához kötődő alkotását is az  ügy javára bocsátja, továbbá az Egyesület 2014 évi naptárt ad ki, melynek témája Óbuda műemlékei. A mindezek eredményeként összegyűlt pénz megteremti számukra a pályázatokon való részvétel lehetőségét.

A 2013. december 1-én, vasárnap 16 órakor  megrendezésre kerülő előadóestre várnak minden kedves adakozót Óbudai Kulturális Központba.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Ma gyújtjuk meg az első adventi gyertyát

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Stockholm-módszerrel ültettünk el hat új fát a Göncz Árpád parkban

Hírek
Közzétéve:

A valóság az óvodai beiratkozásokról és az OVI+ programról