Zöldhulladéknak nincs helye közterületen!

Hírek
Közzétéve:

Az önkormányzat előtt rég óta ismert probléma, hogy a lakótelepi környezetben élő kertészkedők egy jelentős része a keletkezett hulladékot egyszerűen kiteszi a közterületre, abban bízva, hogy valaki biztosan elviszi onnan előbb vagy utóbb.  Az önkormányzat kényszerből valóban el is szállíttatja. Ám mivel a kerületben zöldfelület gondozással megbízott parkfenntartók általában tudják hol gyűjtötték a saját zöldhulladékukat, ezért előfordulhat, hogy első alkalommal nem veszik észre a lakosság által kitett kupacokat. Ezekért tehát, a bejelentés után újra vissza kell menni így dupla munkát okoznak a gondatlan lakók.

A zöldhulladék elhelyezésére létezik legális megoldás! Ehhez az FKF pecsétjével ellátott zsákok megvásárolása révén nyílik mód. A zsákok ára tartalmazza a szállítás és lerakás költségeit. Az ilyen zsákokban összegyűjtött nyesedéket (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom, avar) az FKF a III. kerület kijelölt részéről hétfőnként szállítja el. Figyelem! A zsákokba nem helyezhetők vastagabb ágak, gallyak! Ezeket legfeljebb 1 m hosszúságúra vágva, összekötözve a zsák mellé kell tenni. A zöldhulladékos zsákokat és az összekötegelt gallyakat ugyanoda kell kihelyezni, ahonnan a kommunális hulladékot szállítják el.

(A zöldhulladék-gyűjtő zsákba semmiképpen se tegyünk bele fenyőféléket, vagy diófalevelet és -gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát.)

Aki maga gondoskodna az elszállításról, az a fővárosban a X. kerület, Keresztúri út 130. sz. alatt található lerakó telepre viheti a nyesedéket, itt komposztálják Budapest Főváros és agglomerációjának parkfenntartási hulladékait. A zöldhulladék lerakási díja vállalkozásoknak, bruttó 1.700 Ft/ m3, a lakosság számára 100 kilóig ingyenes.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság

Kapcsolódó bejegyzések

Hírek
Közzétéve:

Egészségnap Óbudán ingyenes szűrővizsgálatokkal – Április 10. a nemzeti rákellenes nap

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

Kiskertész program indult óvodáinkban

Hírek
Közzétéve:

Kölcsönözzön vetőmagot!