BUDAPEST, III. KERÜLET, ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER HIVATALOS HONLAPJA
2018. 09. 18., kedd - Diána
Ön most itt van: Címlap » Szabadidő/kultúra » Állandó nagyrendezvények » Óbuda Napja

Óbuda Napja

Helyszín: Óbuda-Békásmegyer

Honlap: www.obudanapja.hu

„Kerületünk életének visszatérő ünnepnapja május első hétvégéje. Amikor Óbuda Napját bejegyezzük naptárunkba, az egyben azt is jelzi, hogy végérvényesen lekerülnek a nagykabátok, világosabbak már az esték, a közterek pedig megtelnek élettel. A fiatalok, de az idősebbek is kézen fogják társukat, s húzzák, vezetik őket új élmények, sportesemények, kulturális fesztiválok helyszíne felé.
A III. kerület napja nyitánya mindannak, ami a közelgő meleg hónapok sajátja, egy pohár bor a kerti kisvendéglőben, zsibongó gyermekek öröme a játszótereken, rock and roll érzés a koncertszínpadok előtt, evezés a Dunán, s ki tudja még hányféle ellazító vagy épp teljesítményre sarkalló esemény.
A tavaszi napfény egymás felé tereli az embereket, közös programokra hív. Míg a családoké az anyák napja bensőséges ünnepe, az idén is megrendezett Óbudai Piknik már az emberi kíváncsiság, a szomszédság iránti érdeklődés színtere kíván lenni. Mindezeken túl pedig igazi szórakoztató programkavalkád részese lehet az, aki feláll a karosszékből, kilép a megszokott otthoni miliőből és ellátogat Óbudára, Békásmegyerre, a Zichy-kastély kertjébe, a Csúcs-hegyre vagy épp a Római-partra.” (Bús Balázs polgármester)

Szervező: Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata / Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft.

Kontakt: Óbudai Kulturális Központ

1032 Budapest, San Marco utca 81.
Telefon, fax: 388‑2373, 388‑7370
E-mail: kulturkozpont@kulturkozpont.hu