A betegek ingyen parkolhatnak a Vörösvári úti szakrendelő előtt

Hírek
Közzétéve:

szakrendelő előtti parkoló

A Szent Margit Rendelőintézet Vörösvári úti szakrendelője előtti parkolóban speciális parkolási rend működik november 4-e, szerdától, amelyet a Szent Margit Rendelőintézet üzemeltet. A belső-óbudai fizetőpakolási övezetben található terület egy ún. megkülönböztetett rész (nem része a parkolási övezetnek), ahol a várokozási díj is eltér a két övezet tarifájától. A szakrendelő előtti parkoló a fizetős rendszer bevezetésének kezdetétől azt a célt szolgálja, hogy a szakorvosi rendelésre, a gyermekorvosi rendelőbe, vagy a védőnői tanácsadóba érkező páciensek le tudjanak parkolni, és ők továbbra is díjmentesen várakozhassanak közvetlenül a szakrendelő előtt. Ennek érdekében a parkoló két végére sorompót szereltek fel, és a forgalmi rend is megváltozott: az Ágoston utcához közelebb eső oldalról már csak behajtás lehetséges, autóval távozni csak a Váradi utca felé lehet. Fontos megjegyezni, hogy az első félóra mindenki számára ingyenes. Így a taxik áthajthatnak a két sorompó között, vagy akár rövidebb ideig várakozhatnak is betegekre, és természetesen azoknak sem kell aggódniuk, akik rokonukat hozzák kivizsgálásra.

rendelő előtti parkolóA parkolás és a jegydíjmentesítés menete:

A parkolóba behajtáskor a sorompó mellett található automatából jegyet kell váltani. A jegyet a páciensnek magával kell vinni a rendelésre, vagy a tanácsadásra, ahol azt lepecsételik, majd távozáskor a rendelőintézet betegfelvételi pultjánál soron kívül díjmentesítik, így akik orvoshoz, vagy védőnőhöz érkeztek, és ezért parkoltak, nem kell fizetniük a várakozásért. Ebben az esetben időkorlát sincs, tekintettel arra, hogy a vizsgálatok ideje nem tervezhető. A díjmentesítést követően 20 perc áll rendelkezésre arra, hogy a páciens elhagyja a parkolót.
Aki nem a szakrendelőbe, gyermekorvosi rendelőbe vagy a védőnői tanácsadásra érkezik, de ezt a parkolót használja, annak távozás előtt a szakrendelő falán, a bejárattól jobbra elhelyezett automatába kell a jegyét behelyeznie és kifizetnie. A várakozás díja a szakrendelő előtti parkolóban 500 Ft óránként annak érdekében, hogy csak a vizsgálatra, tanácsadásra érkezők használják a parkolót. Fontos, hogy az automatánál csak készpénzzel lehet fizetni, és az Óbuda Kártyával igénybe vehető kedvezmények sem érvényesek.
A szombat délelőttönként megrendezett Vörösvári úti heti vásárt a sorompós rendszer bevezetése nem érinti, azt továbbra is megrendezik a parkolóban.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság