Befejeződtek Csillaghegyen az útvíztelenítési kivitelezési munkák

Hírek Zöld iroda
Közzétéve:

A klímaváltozás miatt egyre gyakrabban tapasztalhatók, a III. kerületet sem elkerülve, heves esőzések, és mini árvizek, melyek kezelésére a jelenlegi csapadékvízelvezető rendszerek sajnos nincsenek felkészülve. Óbuda-Békásmegyer, mint a legklímabarátabb kerület kiemelt figyelmet fordít a megváltozott körülmények rendszerszintű megreformálására és a problémák megfelelő kezelésére.  

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata már a múlt évben elkezdett lépéseket tenni annak érdekében, hogy a kerületben, az egyik legkritikusabbnak mondható csillaghegyi öblözet vízelvezetési kihívásain javítson, ennek keretében számos helyen épültek új víznyelők Csillaghegy szerte. Az övezet még hatékonyabb vízelvezetési képességének elérése érdekében idén is nagy erőkkel indultak útjukra az útvíztelenítési kivitelezési munkálatok. Az év elején megkezdett csillaghegyi útvíztelenítési kivitelezési munkák második üteme is teljes körűen befejeződött, így már a héten sor kerül a műszaki átadás-átvételi eljárásra.

Az infrastrukturális fejlesztés az alábbi utcákat érintik:

– Az Ady Endre utca Pozsonyi utca – Mátyás Király út közötti szakaszt

– A Toldi utca Bercsényi utca – Bajtárs utca közötti szakaszt

– A Bivalyos utca Hunyadi utca – Királyok útja közötti szakaszt

– A Berzsenyi Dániel utca Pozsonyi utca – Mátyás Király út közötti szakaszt

A kivitelezési munkák első ütemében a felsorolt utcákban a víznyelő építések minden helyszínen megvalósultak és a víznyelőépítésekhez kapcsolódó szegélyek és aszfalt korrekciója, illetve az utolsó simítások is teljeskörűen elkészültek. A műszaki átadás-átvételi eljárás megtartására a hét elején kerül sor.

Ezúton szeretnénk megköszönni az ott élőknek és az arra közlekedőknek a munkálatok alatt tanúsított türelmüket! Bízunk benne, hogy az infrastruktúrafejlesztés megkönnyíti a csillaghegyi lakosság esős napjait.

Kiemelt hírek

Óbuda Újság Összes Óbuda újság