Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

akadálymentesítés

Akadálymentesítéssel, közösségteremtéssel a látássérültekért – Október 15. a fehér bot nemzetközi napja

2021-10-15 07:18:00
A fehér bot nemzetközi napjának célja, hogy a közvélemény figyelmét felhívja látássérült társaink sajátos helyzetére. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat több fejlesztéssel is támogatja, hogy számukra is hozzáférhetővé váljanak kerületünk szolgáltatásai az élet minél több területén.

Az M3-as metró akadálymentesítéséről egyeztetett a főváros és az érintettek érdekképviselete

2021-02-15 10:09:56
Az M3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatos feladatokat közösen vette számba a Fővárosi Önkormányzat és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége. Ennek részeként a főváros és a szövetség képviselői közösen fogják bejárni az egyes állomásokat.

Megújult két villamosmegálló Óbudán – Kerekesszékkel, babakocsival is akadálymentesen használhatók

2021-01-11 11:23:56
A budai fonódó villamosok vonalán teljesen felújították a Selmeci utcai és a Szent Margit Kórház megállóhelyeket és környezetüket. Az akadálymentesített megállók a kerekesszékkel és babakocsival közlekedők mellett a látássérültek utazását is segítik.

Mosdót és tisztálkodási lehetőséget kell biztosítaniuk a teraszos helyeknek is

2020-08-04 14:44:30
Jogszabály írja elő, a vendéglátóhelyeken milyen mosdóknak, kézmosóknak kell a látogatók rendelkezésére állniuk. A rendelet betartása nemcsak a vendégek kényelmét szolgálja, hanem a járvány fellángolását is megakadályozhatja, ami közös érdekünk!

"Számos fejlesztés történt Belső-Óbudán"

2019-07-13 08:00:38
Dr. Demeter Gellért, az egészségügyi, szociális és lakásgazdálkodási bizottság elnöke, a pénzügyi, tulajdonosi és vagyonnyilatkozatkezelő-bizottság, valamint a kulturális és turisztikai bizottság tagja. A Fidesz-KDNP 1. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselője. Körzete a Szépvölgyi út, Bécsi út, Tímár utca, Pacsirtamező utca, Tavasz utca, Árpád fejedelem útja által határolt terület. Az Óbuda Újság interjúja.