Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Állatok Világnapja

Minden állat egyszeri és megismételhetetlen – Aláírták az első magyar állatvédelmi kódexet

2021-10-06 13:49:55
Megszületett Magyarország első állatvédelmi kódexe. A kezdeményező Állatorvostudományi Egyetem mellett a dokumentumot 14 másik szervezet, többek között az Országos Rendőr-főkapitányság és a Fővárosi Állat- és Növénykert is aláírta az állatok világnapja alkalmából.

Felkészülés a télre – Eleséggel segíthetjük a városi kisállatokat

2021-10-04 17:42:24
A közelgő tél nagy kihívást jelent a sünök és az itthon telelő madarak számára. Az ősz a gyűjtögetés, az energiaraktározás ideje számukra, hiszen akár 5-6 hónap élelemhiányos időszakot kell túlélniük. Az állatok és a természet iránti elkötelezettséget azzal is bizonyíthatjuk, hogy segítünk a télre készülő kisállatoknak.

Tisztelet és méltó bánásmód – Ma van az állatok világnapja

2021-10-04 09:40:11
Október 4-én, az állatok és a természet védőszentjének, Assisi Szent Ferencnek az emlékére ünnepeljük az állatok világnapját. Életünk meghatározó társai az állatok, ma a velük való tiszteletteljes és szeretettel teli bánásmódra hívjuk fel a figyelmet.

Annyiféleképpen tudunk segíteni – Hétvégén menhelyi születésnapot és állatok világnapját is ünnepelnek (a gazdára várók legnagyobb örömére)

2021-09-30 13:01:18
Egy állatmenhely meglátogatása nemcsak azoknak hasznos tapasztalat, akik örökbefogadásra vállalkoznának, hanem azoknak is, akik maguk is gazdák, vagy éppen egyáltalán nem terveznek háziállatot tartani. Ezen a hétvégén közös ünneplésre várják az érdeklődőket, rengeteg izgalmas programmal.

Fővárosi civil kerekasztal alakul az állatok védelmében

2020-10-01 13:53:24
Budapesti Állatvédelmi Civil Kerekasztal alakul. A vasárnapi megbeszélésre, melyet az állatok világnapjára időzítettek, ma, azaz október 1. éjfélig várják az állatok védelmében elkötelezett fővárosi civilszervezetek jelentkezését.