Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

elvonás

"A kerület vezetése felelős döntéseket hozott" – Dr. Kiss László polgármester nyílt levélben válaszol

2021-03-26 14:58:21
Dr. Kiss Lászlóhoz ma nyílt levélben fordult A Város Mindenkié csoport. Óbuda-Békásmegyer polgármestere szintén nyílt levélben válaszol a felmerült kérdésekre.

A főváros arra kéri a vállalkozásokat, fontolják meg, tudják-e támogatni Budapestet iparűzési adójuk befizetésével

2021-02-15 10:12:29
A vállalkozások február végéig nyilatkozhatnak az iparűzésiadó-kedvezményről, vagyis arról, hogy akarják-e ezzel továbbra is az önkormányzatukat gyarapítani, vagy élnek a kormány kínálta lehetőséggel. A Fővárosi Önkormányzat ezért levélben fordul a vállalkozásokhoz, amelyben azt kérik, aki teheti, továbbra is támogassa ezzel a befizetéssel az önkormányzatokat.

Dr. Kiss László újra levélben fordult az illetékesekhez: egyeztessenek vele a szakrendelőinktől elvont milliárdokról

2021-02-11 11:03:38
A polgármester bízik abban, hogy az elvont forrásokat visszaadják, a megkezdett fejlesztések folytatódhatnak a harmadik kerületben, és nem kerül veszélybe az egészségügyi ellátás Óbuda-Békásmegyeren.

Ugyan ki ne akarná, hogy Óbuda-Békásmegyer tiszta, rendezett, jól működő kerület legyen?

2021-01-19 10:47:30
Jár a busz, elszállítják a szemetet, ügyelnek a köztisztaságra, meleg van otthon – pont, ahogy megszoktuk. De mi van akkor, ha ezek az evidensnek tűnő szolgáltatások akadozni kezdenek? És miért lenne egyáltalán problémás a működésük?

Önkormányzatok Szövetsége: a kormány a városok kifosztása helyett inkább kompenzálja az önkormányzatokat

2020-12-28 14:41:39
Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke közleményében azt kéri, a kormány állapodjon meg az önkormányzatokkal, és kompenzálja őket. Ne csak a fideszes vezetésű településeket támogassa, és ne mondjon le több mint 2,5 millió magyar hétköznapi biztonságáról.

Újabb bevételt vesznek el az önkormányzatoktól - Több száz millió forinttal rövidíti meg a kormány a III. kerületet

2020-07-31 13:20:57
A kormány döntése értelmében mostantól az önkormányzatok nem vethetnek ki adót az óriásplakátokra, így újabb bevételi forrástól esnek el.