Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

erőszak

Egy pofon még belefér? Hol ér véget a fegyelmezés, és hol kezdődik a bántalmazás? – Felmérés

2021-03-14 16:52:23
A harmadik kerületi gyermekvédelmi rendszer megerősítésében együttműködő partnerünk, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány „Egy pofon nem a világ?” című kutatásának célja, hogy feltérképezze, mit gondol ma a társadalmunk a bántalmazásról, és milyen lehetőségei vannak a közösségi gyermekvédelem megvalósításának.

Személyes és családi irathagyatékokat keres a világháborúk idejéből a Fővárosi Levéltár

2020-11-17 12:11:50
Nem engedhetjük, hogy a világháborúkban erőszakot elszenvedett nők el nem mesélt, szégyellt, tabusított történetei örökre elfelejtődjenek. A Fővárosi Önkormányzat ezért a „Háborúkban megerőszakolt nők emlékezete” projektjének keretében személyes vagy családi iratokat és irathagyatékokat keres.

Bús Balázs polgármester a hatóságot ért erőszak miatt feljelentést tesz: " tegyék nyilvánossá a térfigyelő kamera felvételeit!"

2019-05-11 15:59:27
A tegnap Kaszásdűlőn történt, dulakodásba fulladt igazoltatás után a polgármester feljelentést tesz a politikai aktivisták ellen, akik inzultálták a Közterület-felügyelet munkatársát.

Beszéljünk gyermekeinkkel a helyes iskolai magatartásról!

2016-08-30 14:12:31
Iskolakezdéskor az új társas és fizikai környezet a legkülönbözőbb módokon teheti próbára gyermekeinket. Erre hívja fel a figyelmet a Budapesti Rendőr főkapitányság által küldött tájékoztató, mely tanácsokat is tartalmaz.