Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

esélyegyenlőség

Megjelentek az idei pályázati felhívások a kerületi civil szervezetek számára

2022-04-14 10:40:06
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat elkötelezett a kerület színes és mozgalmas életének támogatása iránt, ennek egyik fontos eleme a helyi civil szervezetek kezdeményezéseinek támogatása. Bízunk benne, hogy a kiírt pályázatokkal segítséget nyújtunk a kerületi civil szervezetek munkájához, értékes tevékenységéhez.

Az esélyegyenlőség napja – Különbözünk, és egyenlőek vagyunk

2021-05-05 16:54:27
Vegyük észre, ha hátrányos megkülönböztetés ér valakit, igyekezzünk enyhíteni e hátrányokat, vegyük komolyan az egyén felelősségét. A társadalom és az egyén szemléletmódjának alakításával kapcsolatban nagyon sok még a teendő. Erre is felhívja a figyelmünket az esélyegyenlőségi világnap.

Játsszunk az egyenlő esélyekért! – Online kvízzel tesztelhetjük tudásunkat hátrányokkal élő társainkról

2021-02-04 12:55:03
Ki volt az első Nobel-díjas tudósnő? Hány menekült él ma Magyarországon? Alacsonyabb-e a romák várható élettartama? Csupán három kérdés az Egymásra Lépni Tilos! online kvíz feladványai közül. Teszteljük és gyarapítsuk tudásunkat a sérülékeny csoportokról.

Mi, utasok is figyeljünk a segítő kutyával közlekedőkre!

2021-01-29 20:18:00
Szorosabbra fűzi együttműködését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Magyar Terápiás és Segítőkutyás Szövetség Egyesülettel annak érdekében, hogy a segítő kutyákkal közlekedők a jövőben problémamentesebben utazhassanak Budapesten. Fontos, hogy a munkatársak és a járművezetők mellett az utasok is figyeljenek azokra, akik segítő kutyával használják a BKK járatait.

Most kezdjük a változást! – Megszületett Óbuda-Békásmegyer Fenntarthatósági stratégiája

2020-12-16 10:36:33
Hogyan tudja felvenni a harcot a globális, a bolygót veszélyeztető kihívásokkal egy kerület? Van-e teendője, és mit tud tenni egy városrész a jövőállóság biztosítása érdekében? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a harmadik kerületi Fenntarthatósági stratégia.

Úttörő Gyógypedagógiai Műhely a kerületi gyermekekért az esélyegyenlőség megteremtése érdekében

2019-10-07 15:00:12
Óbuda-Békásmegyeren hivatalosan is megkezdte tevékenységét az a Gyógypedagógiai Műhely, amely a kerület óvodáiba járó, sajátos nevelési igényű (SNI) és a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyermekek ellátását koordinálja. A Műhely további célja, hogy érzékenyítse az óvodába járó összes szülőt és gyermekét annak elfogadására, hogy mindenki egyenlő, de nem egyforma.

Két kerületi intézmény is várja a szavazatokat a Let's Colour pályázaton

2019-05-21 14:09:03
Az Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda és a Zipernowsky Károly Általános Iskola egyaránt indult Let’s Colour Településszépítő Egyesület - idén kilencedik alkalommal kiírt - pályázatán, hogy az intézmények egy-egy kiválasztott falfelülete közösségi összefogással megújulhasson. Szavazni az intézményekre május 31-éig lehet!

Szeptemberben is ülésezett a képviselő-testület

2018-09-17 10:11:00
Sportfejlesztést célzó pályázatok, együttműködési megállapodások, emlékmű állítás és esélyegyenlőségi program kérdésében is döntött Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete pénteki ülésén.

Így működik a videó jeltolmács

2016-08-16 12:46:24
Hallássérült és siket emberek hivatali ügyintézéséhez jelent segítséget az a videó jeltolmács szolgáltatás, mely már elérhető a hivatal három kulcsfontosságú működési területén. Mutatjuk a használatát.

Már videótolmács is segít a hallássérült ügyfeleknek

2016-02-10 08:00:34
A nagyothalló és siket személyek közszolgáltatásokhoz való egyenlő esélyű hozzáférését biztosítja az új, önkormányzati szolgáltatás

Libikóka a közös játék öröméért

2015-10-26 16:33:02
A Huszti út 2/b. sz. előtti játszótéren egy olyan játszóeszközt adtak át, amelyen sérült és egészséges gyerekek együtt tudnak játszani. Videós beszámoló.