Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

esőzés

Folytatódnak a viharkárokat követő helyreállítási munkák kerületünkben

2021-07-25 15:46:22
Az utóbbi időszak heves esőzései, a szélsőséges időjárás okozta viharkárok mentesítését Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének Városüzemeltetési osztálya több héten keresztül végezte. A munkálatok jelenleg is zajlanak.

A dunai árhullám alakítja a szúnyogok elleni védekezést

2021-07-19 12:42:39
A szúnyogártalom mértékét és ebből következően az ellenük való védekezést az időjárás határozza meg. Az idei évben egy erősebb szúnyoginvázióval indult a június, amelyet az akkor már másfél hónapja végzett biológiai lárvagyérítés és a kifejlett szúnyogok elleni védekezés sikeresen csökkentett. Júliusra az ország legtöbb részén lecsökkent a szúnyogok egyedszáma – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Helyreállította az önkormányzat a Csillaghegyi Általános Iskola előtti járdát

2020-11-17 15:41:03
Több lakossági panasz is érkezett az októberi heves esőzések idején, hogy a Dózsa György úton, a Csillaghegyi Általános Iskolával szemben lévő járda gyalogosan járhatatlanná vált, mert a víz nem tud megfelelően elfolyni. Ennek következtében az iskolát csak nehezen tudták megközelíteni a gyerekek és a szülők. Az önkormányzat gyorsan segített: megfelelő vízelvezetéssel helyrehozták a sérült járdát.