Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

felelős ebtartás

Tisztelet és méltó bánásmód – Ma van az állatok világnapja

2021-10-04 09:40:11
Október 4-én, az állatok és a természet védőszentjének, Assisi Szent Ferencnek az emlékére ünnepeljük az állatok világnapját. Életünk meghatározó társai az állatok, ma a velük való tiszteletteljes és szeretettel teli bánásmódra hívjuk fel a figyelmet.

Gazdik, figyelem! – Szopornyicafertőzés a kerületben!

2021-05-07 11:27:23
A vírus ebekre veszélyes, súlyos következményekkel, sok esetben kedvencünk elvesztésével jár. A szopornyicával szembeni harc nem a kezelésnél, hanem a megelőzésnél kezdődik, ezért kérünk minden felelős ebtartót, hogy figyelmesen olvassa el a vírusról szóló tájékoztatónkat, és az abban foglaltak szerint járjanak el kedvencük esetében.

Ingyenes állami képzés indul a kutyatartóknak

2021-03-31 20:35:24
Gazdijogsi néven indít ingyenes, online képzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mert úgy látják, az állatvédelmi problémák megoldásához elengedhetetlen a szemléletváltás. Gáspár Zsófi, az Óbudai Kutyás Egyesület vezetője nagyon örül a kezdeményezésnek.

Kutyások, figyelem! – A sétáltatás szabályainak betartását ellenőrzi a napokban az ÓBKF

2021-02-25 17:23:07
Szabad levegő, jó idő, mikrochip, póráz. A jó séta kellékeinek egy része adott, és van, amiről a gazdinak kell gondoskodnia. Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet a napokban a saját és négylábú barátaink érdekében is ellenőrzi a kutyasétáltatókat.