Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

hivatás

Köszönjük a közjóért dolgozók munkáját! – Július 1. a köztisztviselők és a kormánytisztviselők napja

2021-07-01 08:08:47
Július elseje a köztisztviselők és a kormánytisztviselők napja Magyarországon. E napon megköszönjük a köz szolgálatában dolgozók értékes és áldozatos munkáját.

Hála és köszönet a védőnőknek! – Szolgálatuk hungarikum

2021-06-13 08:16:16
Ma a hazai védőnői hivatást és a védőnőket ünnepeljük. Köszönjük nemzetközileg is egyedülálló munkájukat. A több mint százéves múltra visszatekintő magyar szolgálat ma már ott van a hungarikumok rangos sorában.

Békeidőben is a frontvonalban – Május 12. az ápolók nemzetközi napja

2021-05-12 09:38:46
A korszerű ápolás és a modern nővérképzés megteremtője, Florence Nightingale születésnapja, május 12. a világ legtöbb országában az ápolók napja. Az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért napjainkban nem lehetünk elég hálásak. Vigyázzunk rájuk, és becsüljük meg őket.

Ma van a szociális munka napja – Köszöntünk és köszönetet mondunk

2020-11-12 10:02:02
November 12-én ünnepeljük a szociális munka napját. E napon azok előtt hajtunk fejet, akik az év minden napján szociális munkát végeznek, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy egy kicsit jobban, könnyebben, méltóbban és teljesebben tudjunk élni. És erősebbek, ellenállóbbak legyenek a közösségeink. Ma őket ünnepeljük, és próbáljuk megköszönni, amit értünk tesznek.

Június 7. - Pedagógusnap - Hit, hűség, hivatás. Köszönjük nekik, köszöntjük őket!

2020-06-07 06:00:50
„A jó nevelő örök tanuló, s azonnal fölismeri, ha nálánál különb tanítványra talál.” Pilinszky Jánosnál több szívvel és ésszel aligha tudnánk egyetlen mondattal megragadni a pedagógusi hivatás lényegét. Saját, egykori és gyermekeink jelenlegi tanárait köszöntjük, és köszönjük nekik mindazt, amit tőlük kaptunk. Biztosan mindannyian mást, de az is biztos, mindannyian kaptunk tőlük valamit.

"A pedagógusi munka olyan, mint a csendes eső"

2019-05-28 16:22:31
A közelgő pedagógusnap alkalmából köszöntötte a szakembereket Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere az Óbudai Társaskör dísztermében. Magyarországon június első vasárnapján köszöntik a köznevelésben és a felsőoktatásban dolgozókat, az ünnepségen átadták a díszdiplomákat, a Tiszavölgyi István Díjat, a „Pedagógiai Érdemekért” kitüntetést, valamint az "Elismerő Okleveleket".