Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

hőhullám

Szombattól másodfokú hőségriasztás lép életbe

2021-06-18 09:35:02
A Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményt adott ki, miszerint szombaton 0:00 órától másodfokú hőségriasztás lép életbe. A kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők különösen veszélyeztetettek, de mindenki nagyon vigyázzon magára, és lehetőség szerint tartsa be az ajánlásokat.  

Közeleg a hőhullám, vigyázzunk magunkra, figyeljünk a környezetünkre

2021-06-16 12:40:18
A hőmérséklet emelkedése megterheli a szervezetet, fáradékonyságot, lassabb reakciókat, napszúrást és akár hőgutát is okozhat. Ezért fontos, hogy a nagy meleg beálltakor figyeljünk magunkra, a szervezetünk és a környezetünk hűtésére is. Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot a legforróbb nyári napokra, időszakokra.

Erősödő UV-sugárzás – Mit tehetünk a gyerekek érzékeny bőrének védelméért a hőségben?

2021-06-15 11:25:02
Az UV-sugárzás erősségét egy egységesen használt úgynevezett UV-indexszel jelölik. A szakértők megkülönböztetnek gyenge, mérsékelt, közepes, erős és nagyon erős UV-sugárzást is. Sajnos az utóbbi 20 évben az ultraibolya sugárzás 6–14 százalékkal növekedett. A tűző napon éppen emiatt nem ajánlott hosszabb ideig tartózkodni, 11 és 15 óra között pedig lehetőleg egyáltalán ne napozzunk.