Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

lakhatás

Újabb bérlakáspályázatot hirdet az önkormányzat

2022-01-07 09:27:36
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat pályázatot hirdet a tulajdonában lévő, felújítási kötelezettséggel terhelt lakások költségelvű lakbérfizetéssel történő bérbeadására. Tíz lakás bérlésére lehet pályázni január 26-ig.

„A kormány terve a legkiszolgáltatottabbaktól veszi el a lehetőséget a méltó lakhatásra”

2021-05-14 15:47:19
25 szakmai szervezet közösen tiltakozik az önkormányzati bérlakásokat érintő törvénymódosítás elfogadása ellen. "A kormány terve, hogy kiárusítsa az önkormányzati bérlakásokat, szétszaggatja a szociális védőhálót", írják.

Fővárosi Lakásügynökség: kérdőív lakástulajdonosok és bérbeadók részére

2021-05-07 10:09:37
A mindenki számára biztonságos és elérhető lakhatás ma Budapest egyik legégetőbb problémája. A bérlakáshelyzet rendezése érdekében a Fővárosi Önkormányzat lakásügynökségi modell kialakításán dolgozik, mely egyszerre nyújt biztonságot a bérlőnek és a bérbeadónak. Ha Ön bérbe adja, vagy tervezi bérbe adni ingatlanát, most egy rövid kérdőív kitöltésével segítheti a Főváros munkáját.

Hátralékkezelési támogatás – Segítség az adósság kiegyenlítéséhez

2021-03-26 09:46:58
A lakhatási támogatásokat bemutató sorozatunk harmadik része azoknak kíván segíteni részletes információkkal, akik önhibájukon kívül halmoztak fel adósságot. Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fontos feladatának tartja, hogy a kerületben élő, nehéz helyzetben lévő emberek értesülhessenek azokról a támogatásokról, amelyek a rendelkezésükre állnak lakhatási helyzetük javítására.

Lakbérmódosításra való jogosultság – Segítség a bérlakásban élőknek

2021-03-24 13:19:14
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fontos feladatának tartja, hogy a kerületben élő, nehéz helyzetben lévő emberek értesülhessenek azokról a támogatásokról, amelyek a rendelkezésükre állnak lakhatási helyzetük javítására. A lakástámogatásokkal kapcsolatos sorozatunk második részében az önkormányzati bérlakásban élőknek nyújtunk hasznos információkat.

Lakhatási támogatás – Segítség a nehéz helyzetben lévőknek

2021-03-23 16:21:58
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat fontos feladatának tartja, hogy a kerületben élő, nehéz helyzetben lévő emberek értesülhessenek azokról a támogatásokról, amelyek a rendelkezésükre állnak lakhatási helyzetük javítására. A következőkben a lakhatási támogatás igényléséről adunk tájékoztatást.

A lakhatási költségek csökkentését szolgáló önkormányzati támogatásokról

2019-09-19 09:02:08
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a széles körű lakhatási támogatások biztosítására. A következő cikkben ezekről olvashat összefoglalót.