Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

lakossági szemléletformálás

Levegőtisztaság, energiahatékonyság – Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városházán

2021-12-09 11:39:19
Eddig példa nélküli együttműködésben, újszerű funkcióval nyílt meg a Zöld Budapest Tanácsadó Iroda a Városháza épületében.

Kedves bábok, izgalmas játékok, zöldkalandok – Ökomeseösvény a Kiscelli parkerdőben

2021-10-08 12:23:37
A Kiscelli parkerdőben frissen átadott meseösvényt vehetnek birtokba a gyerekek, a családok, minden kedves érdeklődő. A résztvevők állomásról állomásra haladva játékos feladatok segítségével találkozhatnak a legfontosabb zöldgondolatokkal, és ismerkedhetnek meg a környezettudatosság, a természetvédelem, a felelősségvállalás alapjaival.

Szálláshely a beporzóknak – Rovarszállót és méhkaptárt helyeztünk ki a Csobánka térre

2021-10-07 13:49:32
Rovarhotelt és méhkaptárt készítettünk, amelyet a békásmegyeri Csobánka térre szemléltető eszközként állítottuk fel. Célunk, hogy minél több kerületi lakónak, intézménynek, szervezetnek csináljunk kedvet: kövessék a példánkat, készítsenek és helyezzenek ki rovarszállodákat.

Közeleg a hőhullám, vigyázzunk magunkra, figyeljünk a környezetünkre

2021-06-16 12:40:18
A hőmérséklet emelkedése megterheli a szervezetet, fáradékonyságot, lassabb reakciókat, napszúrást és akár hőgutát is okozhat. Ezért fontos, hogy a nagy meleg beálltakor figyeljünk magunkra, a szervezetünk és a környezetünk hűtésére is. Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot a legforróbb nyári napokra, időszakokra.