Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

légszennyezés

Súlyos a légszennyezettségi helyzet Magyarországon – A Greenpeace felszólalt a magyar emberek egészsége érdekében

2021-02-26 14:07:03
A budapesti levegőminőség alakulásáról sokszor számolunk be az önkormányzat oldalán, a levegőminőség folyamatos romlására és annak megállítására most a Greenpeace is felhívja a figyelmet. A szervezet mielőbbi megoldást sürgetve nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Karácsony Gergelyhez, Budapest főpolgármesteréhez.

Felújították a Zápor utcai FŐTÁV-gerincvezetéket

2021-01-21 12:44:33
Jelentősen korszerűsödött a FŐTÁV műszaki infrastruktúrája, ami hatékonyabb, ezáltal környezetkímélőbb távhőellátást eredményez. A projekt keretében 17 új fogyasztót kapcsoltak be a távhőrendszerbe, valamint a Zápor utcai gerincvezetéket is felújították, amely még 1974-ben épült.

Ne égessünk, szállíttassunk!

2020-03-19 16:34:13
A koronavírus járvány miatt fokozottan fontos, hogy otthonainkat folyamatosan szellőztessük, biztosítsuk a friss levegőt. A kényszerű otthon tartózkodás kedvez a tavaszi kerti munkák elvégzésének, sajnos sokan a keletkezett kerti hulladékot égetéssel tüntetik el, ami a környéken élők számára megnehezíti a szellőztetést.

Mit tehetünk a légszennyezettség csökkentésének érdekében?

2019-01-16 09:30:06
Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adatai szerint Magyarországon évente több mint 14 ezer ember hal meg idő előtt levegőszennyezés következtében. A rossz levegőminőség legfőbb okozójaként a válaszadók több mint kétharmada az ipart és a közlekedést jelöli meg, azonban jó tudni, hogy az egészséget leginkább veszélyeztető szállóporszennyezés 85%-ért a helytelen lakossági fűtés a felelős.