Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Magyar Hospice Alapitvány

Összetett szélek - Eperjesi Ágnes fotóművész kiállítása a Hospice Házban

2022-06-02 12:20:33
Az Összetett szélek című fotogramsorozatban Eperjesi Ágnes a Magyar Hospice Alapítványnak szóló köszönetmondó gesztust rögzített. Az acb Galériával közösen rendezett kiállítás a kortárs képzőművészetben ritka vállalkozás: a kiállítás ment oda, ahol az élet megtörténik, és nem arra vár, hogy az “élet” menjen a galériába.

Óbudai Nárcisz Futás óvodásokkal és iskolásokkal a gyermekhospice javára

2022-05-11 16:03:54
A negyedik óbudai Nárcisz Futáson kerületi óvodások és iskolások csapatai vettek részt. A szervezők, a Magyar Hospice Alapítvány, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és az Esernyős közös célja, hogy a rendezvénnyel is felhívja a figyelmet az élet és egymás tiszteletének fontosságára, a segítségnyújtás szükségességére.

Minden perc értékes – Fussunk vagy gyalogoljunk közösen a IV. Óbudai Nárcisz Futáson

2022-04-26 14:58:42
Két év után újra Nárcisz Futást rendez a Magyar Hospice Alapítvány Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és az Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft. együttműködésével. A cél, hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy a gyermekek cselekvő együttérzéssel viszonyuljanak az elesettekhez, és minél gondoskodóbb, érzékenyebb felnőttekké váljanak.

Megelőzés, korai felismerés, testi és lelki támogatás – Február 4. a rák elleni küzdelem világnapja

2022-02-04 09:52:14
Február 4-én, a rák elleni küzdelem világnapján szakemberek és civil segítők a rosszindulatú daganatok korai felismerésének jelentőségére hívják fel a figyelmet. Fontos törekvés, hogy a rák tabusítását váltsa fel a nyílt kommunikáció.

30 éves a Magyar Hospice Alapítvány – 30 magyar író az emberi méltóságról

2021-09-30 12:00:08
A Magyar Hospice Alapítvány 30 éve segíti komplex ellátással a már nem gyógyítható daganatos betegeket, és nyújt támogatást a családjaiknak. Az alapítvány 30. születésnapja alkalmából megjelentetett kötetben 30 magyar író, költő szavai segítenek eljuttatni a hospice üzenetét: nem vagy egyedül.

Az óbudai hospice-ház munkatársai videókkal segítik az otthoni ápolást vállaló családokat

2020-12-08 11:29:58
A Magyar Hospice Alapítvány munkatársai harmincévnyi tapasztalatukat összegyűjtve oktatófilmeket forgattak, amelyekben a házi betegápolás alapfogásait mutatják be. A szakemberek célja azokat a családtagokat támogatni, akik szerettüket otthon gondozzák. Hiánypótló felvételek, óriási segítség az érintetteknek.

Kisfilmekkel segítik az otthoni ápolást az óbudai hospice-ház munkatársai

2020-11-19 15:15:39
A Magyar Hospice Alapítvány szakemberei harminc éve ápolnak otthon betegeket, szeretettel, felkészülten, szakszerűen. E hosszú idő alatt felhalmozott tudást most összegyűjtötték, és oktatófilmeket készítettek belőle. Azzal a céllal, hogy azokat a családtagokat segítség, akik szerettük otthoni ápolását vállalják.

„A halál közelében is van öröm” – Ingyen megtekinthető kiváló dokumentumfilm az élet utolsó napjairól

2020-11-09 17:17:32
Tamás megengedte, hogy élete végén elkísérjék a Végstádium című film alkotói. És elkísérhessük mi, nézők is. A dokumentumfilmet a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm-fesztiválon ingyen, online tekinthetjük meg.

A nárcisztól a kert és a lélek is megszépül: a Magyar Hospice Alapítvány idén virághagymákat ajándékozott

2020-11-05 11:08:23
A Magyar Hospice Alapítvány egyedülálló tevékenysége és munkatársainak magas szakmai színvonalon, emberséggel és kitartással végzett munkája minden tiszteletet, támogatást megérdemel. Idén virághagymák adományozásával segítette az alapítvány, hogy számos óvoda és iskola kertje megszépüljön, és a nárciszültetés kapcsán fontos dolgokról lehessen beszélgetni a gyerekekkel.

„Fájdalom nélkül csodálatos változásokra lehet képes az ember” – Október 10. a hospice világnapja

2020-10-09 13:07:40
„Az élet természetes része a halál. Ideje van a meghalásnak, ezt sem siettetni, sem elhúzni nem szabad. A hospice célkitűzése: visszaadni a halál méltóságát”, fogalmazott Polcz Alaine, a magyar hospice-mozgalom alapítója. A világnapon tisztelgünk a hospice alapítói és mai gyakorlói előtt, akik súlyos betegségük végstádiumában levő pácienseiket humánusan, több tudományág tudásának összefogásával, nem utolsósorban szeretettel ápolják.

Egészségügyi Bizottsági ülés a Budapest Hospice Házban

2020-07-10 13:56:34
Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának Egészségügyi Bizottsága kihelyezett ülést tartott a mai napon a Magyar Hospice Alapítvány Budapest Hospice Házában, a Kenyeres utcában. Az Egészségügyi Bizottság elnöke, Rózsa László Péter és Hazai Iván András alpolgármester kifejezte elismerését a Budapest Hospice Házban dolgozó valamennyi munkatársnak.

Nárcisz Futás Óbudán

2019-04-17 17:31:59
Idén is megrendezte a Magyar Hospice Alapítvány és az Árpád Gimnázium a Nárcisz Futást, amelynek célja, hogy a gyerekek megtanulják: a győzelmet vagy a vereséget megfelelő méltósággal viselni nemcsak a sportpályákon kell. A futáson kerületi óvodák, iskolák, gimnáziumok, illetve önkormányzati intézmények képviselői vettek részt.

Ülésezett a képviselő-testület

2017-11-24 10:52:54
Együttműködési megállapodások, pályázatok, támogatások - ezekről is döntöttek Óbuda-Békásmegyer képviselői a novemberi ülésen.

Mi is a Nárcisz mögött állunk!

2016-06-09 08:00:57
A Magyar Hospice Alapítvány 25 éve segít odafigyelő gondoskodással az életük utolsó szakaszában lévőkön. Az Alapítvány Nárcisz Programjához csatlakozott az önkormányzat is.