Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Magyar Önkormányzatok Szövetsége

Levelet írtak a miniszterelnöknek az oltási programmal kapcsolatban

2021-01-07 08:39:11
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége és a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége az alábbi levelet küldte a miniszterelnöknek egy pontos, gyors és a lehető legtöbb embert érintő oltási programmal kapcsolatban. Az aláírók egyike dr. Kiss László polgármester, a Budapesti Önkormányzati Szövetség társelnöke.

Önkormányzatok Szövetsége: a kormány a városok kifosztása helyett inkább kompenzálja az önkormányzatokat

2020-12-28 14:41:39
Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke közleményében azt kéri, a kormány állapodjon meg az önkormányzatokkal, és kompenzálja őket. Ne csak a fideszes vezetésű településeket támogassa, és ne mondjon le több mint 2,5 millió magyar hétköznapi biztonságáról.

A városaink kifosztása nem kormányzás! – Karácsony Gergely szerint a kormány tovább mélyíti a válságot

2020-12-20 09:20:49
Budapest főpolgármestere szerint a felelőtlen kormánypolitika társadalmi, gazdasági és politikai következményei beláthatatlanok. Az önkormányzatok összefogása, közös fellépése, a választók bevonása ebbe a küzdelembe elkerülhetetlen, mondta.

„A demokrácia utolsó bástyái” – Harmincéves a magyar önkormányzatiság

2020-09-30 13:47:02
Szeptember 30-án ünnepeljük a magyar önkormányzatiságot, emléket állítva annak, hogy harminc évvel ezelőtt e napon tartották az első helyhatósági választásokat Magyarországon. Dr. Kiss László az ünnepi kerekasztal-beszélgetésen arról is beszélt, hogy mekkora értéket képvisel a közösségek bevonása a döntésekbe.