Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

tárlatvezetés

Régészeti séta a kolostorban, titkok a múzeumban – Kulturális örökség napjai Óbudán

2021-09-16 12:27:46
Az idei Kulturális örökség napjai rendezvénysorozathoz kerületünk múzeumai is csatlakoztak. Szeptember 18-án és 19-én az Óbudai Múzeum, valamint a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum is programokkal készül.

Ars Sacra Fesztivál – Spirituális tárlatvezetések az Óbudai Múzeumban és a Goldberger Textilipari Gyűjteményben

2021-09-06 13:55:45
A szeptember 4. és 12. között, idén 15. alkalommal megrendezett Ars Sacra Fesztivál a hit és a szakralitás különleges világába kalauzolja az érdeklődőket. A fesztivál szervezői vallják: "A kultúra és művészet olyan erőforrás az életünkben, amelynek segítségével kapcsolatba léphetünk benső világunkkal és személyes, emberi értékeinkkel."

Budapest csatornázásának kultúrtörténetét feldolgozó kiállítás nyílik – Múzeumok Éjszakája a Kiscelliben

2021-06-26 09:39:35
A főváros újkori történetével foglalkozó Kiscelli Múzeum kurátorai ezúttal Budapest csatornázásának históriáját mutatják be, de a fürdőszoba önálló helyiséggé fejlődését és az illemhelyek hatását a divatra szintén megismerhetjük. A kiállítás június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján nyílik meg.

A magyar festészet napja Óbudán – Tárlatvezetés babakocsisoknak és kerekesszékkel közlekedőknek

2020-10-20 12:42:31
Az óbudai T-Art Alapítvány ebben az esztendőben ünnepli harmincadik születésnapját. A magyar festészet napja alkalmából két helyszínen mutatja be művészei munkáit: az Óbudai Kulturális Központban és az Esernyősben. Utóbbiban kismamáknak és fogyatékkal élőknek tárlatvezetést is szerveznek.