Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata fontosnak tartja a már áldozattá vált személyek minél hatékonyabb segítését. Ennek érdekében 2015. december 11. napján – a III. kerületi Rendőrkapitányság vezetője kezdeményezésére – létrejött az Óbuda–Békásmegyer Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer (Óbuda-Békásmegyer ÁSZER).

E rendszer az áldozatokkal kapcsolatba kerülő állami, illetve civil szervezetek tapasztalatainak felhasználásával a bűnmegelőzés, az áldozattá válás megelőzése és az áldozatsegítés hatékonyabbá tétele érdekében olyan keretet biztosít az információáramlás, illetve tapasztalatcsere megkönnyítése érdekében, mely hozzájárul az áldozattá válás, valamint az ismételt áldozattá válás esélyének csökkentéséhez.

Az Áldozatsegítő Szakmai Együttműködési Rendszer tagjai áldozatnak tekintik azt a személyt, aki bűncselekmény, illetve a tulajdon elleni szabálysértés közvetlen sértettje, vagy ezen cselekmények következtében sérelmet szenvedett.

Sérelemnek tekintendő a testi vagy lelki sérülés (súlyos félelem, szorongás), az érzelmi megrázkódtatás (trauma, pszichés zavar) és a vagyoni kár, amely a bűncselekménnyel vagy tulajdon elleni szabálysértéssel ok-okozati összefüggésben áll.

Óbuda-Békásmegyer ÁSZER elnöke a Szociális Szolgáltató Főosztály vezetője, koordinátora Törzsökné Góczán Emese a Szociális Szolgáltató Főosztály ügyintézője (elérhetőségei: tel: 4378-919, torzsokne.emese@obuda.hu)

Tájékoztató szolgáltatásokról, elérhetőségekről: