Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Lakbérmódosításra való jogosultság

Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselőtestületének az önkormányzat tulajdonában álló egyes vagyontárgyak bérbeadásáról szóló 9/2015. (II.16.) rendelete  53.§-a alapján, amennyiben az önkormányzati lakás költségelvű vagy piaci alapú lakbért fizető bérlője számára – kivéve a bérbeszámítási megállapítással rendelkező bérlő – a háztartás jövedelmének csökkenése miatt a lakbér megfizetése a lakbér mértékének soron következő felülvizsgálatát megelőzően rendkívüli élethelyzetet idézne elő, lakbérmódosítás iránti kérelmet nyújthat be.

A lakbérmódosítás a kérelem benyújtását követő hónap 1. napjától a lakbér mértékének soron következő felülvizsgálatáig állapítható meg.

A kérelem elbírálásakor a jövedelmi és vagyoni helyzet vizsgálata során az 56. § (4)-(6) bekezdés rendelkezéseit kell alkalmazni.

A lakbérmódosítás iránti kérelmet személyesen a Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, postai, vagy elektronikus úton lehet benyújtani erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, az abban felsorolt igazolások csatolásával.