Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Újszülöttek támogatása

A veszélyhelyzetre való tekintettel Óbuda-Békásmegyer önkormányzata azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggeszti a személyes köszöntéseket.

Az egészség védelmében hozott intézkedés az újszülöttek családjait is érinti.

Természetesen a köszöntők nem maradnak el, az újszülöttek családjai az ajándékokat – üdvözlőlap, DM utalvány, KÉPMÁS magazin fél éves előfizetés –  egy későbbi időpontban kapják meg a Védőnői Szolgálat munkatársaitól.

Megértésüket köszönjük!

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata a 2018. december 31. napját követően világra jött újszülötteket üdvözlő lappal, 25.000.-Ft értékű DM utalvánnyal és – igény szerint – KÉPMÁS Magazinra történő féléves előfizetéssel köszönti, amennyiben a gyermek vagy – a gyermek születésekor – legalább egyik gondozó szülője a III. kerületben bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik és ott életvitelszerűen tartózkodik.

(A 2013. január 1. és 2016. július 31. között született babák esetében a köszöntés üdvözlő lappal és 5.000.-Ft értékű DM utalvánnyal, 2016. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. között született babák esetében üdvözlő lappal, 10.000.-Ft értékű DM utalvánnyal történt. A KÉPMÁS Magazinra történő féléves előfizetést 2016. augusztus 1-jétől lehet igényelni. A támogatás összege 2017. szeptember 1- től 20.000.- Ft-ra emelkedett.)

A támogatás a jogosultsági feltételeknek történő megfelelés esetén Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálatának és a Polgármesteri Hivatal Szociális Szolgáltató Főosztályának a közreműködésével jut el a családokhoz, melyhez külön kérelmet nem kell benyújtani.