Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

Óbuda-Békásmegyer Védőnői Szolgálata

Általános információk:
Intézményvezető: Schadek-Bíró Éva
Tel: 439-1378, 439-1379
E-mail: gyenes-v@kszki.obuda.hu

Honlap: www.obudaivedonok.hu

Facebook: www.facebook.com/obudaivedonok

Védőnő keresése utca szerint

Iskolavédőnő keresése iskola szerint

Események

A III. kerületi Védőnői Szolgálat 2004. január 1-je óta – szinte az országban egyedülálló módon – részben önálló intézményként működik, fenntartója Óbuda – Békásmegyer Önkormányzata. Az Intézmény 64 fős, melyben 56 főiskolai védőnői oklevéllel rendelkező szakember végzi a III. kerületben megelőző tevékenységét.

A védőnői ellátás az alapellátás része, mindenki számára ingyenes szolgáltatás. Két részből áll: területi védőnői és iskolai védőnői ellátásból.
A területi védőnő feladatát az ellátási területén lakcímmel (állandó vagy ideiglenes) rendelkező személyek gondozásán túl a körzetében jogszerűen tartózkodó azon személyeknél is végzi, akik az ellátás iránti igényüket a védőnőnél bejelentik. Tevékenységét egy földrajzilag meghatározott területen végzi a mindenkor érvényes védőnői utcajegyzék alapján. A területi védőnő nem választható. Munkáját a védőnői tanácsadóban, a családok otthonában és az óvodákban végzi.
Az iskolavédőnő feladata: a 6-18 éves korosztály, valamint a 18 év feletti, középfokú nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevők megelőző jellegű, az egészségügyi alapellátás keretében szervezett iskola-egészségügyi ellátása. Munkáját a kerület általános és középiskoláiban végzi.

A védőnők rendelkezésre állásának ideje (munkaideje):
Hétfő – csütörtök: 8.00-16.30, péntek: 8.00-14.00

Panaszügy kivizsgálása:
E-mail: biro.eva@kszki.obuda.hu