Budapest, III. kerület, Óbuda-Békásmegyer hivatalos honlapja

BKISZ projekt

Tájékoztató a BKISZ beruházás keretében kiépülő házi bekötővezetékek típusairól

A rákötés ütemezéseA III. kerület utcáira lebontva

2017. március

2017-2019 években a Fővárosi Önkormányzat folytatja a csatornázási munkákat több kerületben is.

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése Projekt (BKISZ) keretében 2017-2019 év során is folytatódnak a fővárosi csatornahálózat bővítésének munkálatai. A projektek jelenleg különböző előkészítési fázisban vannak. A módosított befejezési határidő 2019.06.30.

A beruházások előkészítése a korábbi évek felmérései és tervei alapján indul el, de a tapasztalatok azt mutatták, hogy az igények és a körülmények változása miatt az eredeti műszaki tervekhez képest indokolt lehet a csatornázandó utcák listájának kibővítése. Erre tekintettel a beruházó Fővárosi Önkormányzat 2016-ban lehetőséget biztosított arra, hogy a csatornázás eredeti tervei az önkormányzatok által jelzett helyi igényekkel kiegészítésre, módosításra kerüljenek.

A kerületi önkormányzatok feladata volt, hogy felmérjék és a beruházó felé jelezzék, hogy – az igényekkel és a lehetőségekkel összhangban –  mely utcákban és utcaszakaszokon látják még szükségesnek a csatornázást. Ennek során azonban tekintettel kell lenni a csatornázás finanszírozását biztosító szigorú pályázati feltételekre, vagyis többek között a rendezett tulajdonviszonyokra (közterületek kiszabályozása) és a megfelelő építési övezeti besorolást előíró szabályokra is. További lényeges feltétel, hogy a csatornázandó ingatlanok rendelkezzenek vezetékes ivóvíz bekötéssel és fővízmérővel.

A beruházás sikeréhez a Fővárosi Önkormányzat és az érintett kerületek önkormányzatainak szoros együttműködése és kölcsönös erőfeszítése szükséges. Közös erővel biztosítható, hogy Budapest teljes körű csatornázása a lakosság széles körű megelégedésével folytatódjon tovább. További információ: www.bpcsatornazas.hu

BKISZ VI. projekt

A II., XVII., XVIII., XIX., XXII., XXIII. kerületek számos eddig csatornázatlan utcájában épülhet ki a régóta várt  szennyvízhálózat. (melléklet: utcalista)

Azok az utcák kerülhettek ebbe a csomagba, amelyek vízjogi létesítési engedélye 2016 évben rendelkezésre állt. A közbeszerzési dokumentáció minőség ellenőrzése folyamatban van. A jóváhagyást követően a hirdetmény várhatóan 2017. II. n. évben megjelenik. A kivitelezés várhatóan 2018. év elején kezdődhet meg.

Az egyes utcák tényleges kivitelezésének időpontjáról csak a nyertes vállalkozó által készített ütemterv alapján tudjuk majd tájékoztatni az érdeklődőket.

BKISZ VII. projekt

Azok az utcák kerülhetnek ebbe a csomagba, amelyek vízjogi létesítési engedélye legkésőbb 2017 I. félévében rendelkezésre állnak. A közbeszerzés műszaki dokumentációjának összeállítása és a kerületek által benyújtott tervek ellenőrzése folyamatban van. A kivitelezés várhatóan 2018. évben kezdődhet meg.

A projekthez a III., IV., XI., XII., XVI., XVII., XVIII., XXII., XXIII., kerületek nyújtottak be terveket.

2017. február 28.

2017-ban a Fővárosi Önkormányzat folytatja a csatornázási munkákat több kerületben is.

A BKISZ szakaszolt projekt. A projekt 1. (KEOP támogatási rendszer) szakaszának befejezésével Budapest csatornázottsága csaknem elérte a 100%-ot, azonban továbbra is vannak a fővárosnak olyan területei, ahol nincsen közcsatorna. Főként a peremkerületekben az új beépítéseknek, övezeti átsorolásoknak köszönhetően alakultak ki olyan „körzetek”, amelyek szinte teljes egészében csatornázatlanok.

Az előzetes felmérések alapján a 2. (KEHOP támogatási rendszer) szakaszban, 2019.06.30.-ig további 30-32 km csatorna megépítésével 1500-2000 ingatlan csatlakozhat Budapest szennyvízhálózatához.

A BKISZ projekt részeként épülne meg a III. Zsófia utca – Aranyvölgy utcai főgyűjtő, mely a terület szennyvizeit a Pók utcai átemelő telepen keresztül az Északi-Pesti Szennyvíztisztító telep irányába vezetné el. A jelenlegi hálózat olyan mértékben túlterhelt, hogy a gyűjtő nélkül nem lehetne új csatornaszakaszokat üzembe helyezni, holott a terület jelentős része még csatornázatlan. További információ: http://www.bpcsatornazas.hu/hu/bp/hirek/hir/folytatodik_budapest_teljes_koru_csatornazasa

 

2015. október 26.

BKISZ projekt: 240 km új csatorna készült el Budapesten

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) Projekt eredményeként 2 év alatt összesen 240 kilométernyi új csatorna épült a főváros eddig ellátatlan területein. Az összesen 16 budapesti kerületet és Budaörsöt érintő beruházással közel 20 ezer család évtizedes szennyvízproblémája oldódott meg. A projekt összköltsége 34,1 milliárd forint volt, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam együttesen 27,6 milliárd forint támogatást nyújtott. Ezzel a végéhez ért Budapest egyik legjelentősebb környezetvédelmi beruházása. További információk a projekt záróeseményéről szóló cikkben.

2015.szeptember 16.

Újabb szakaszon épül csatorna Óbudán

Elkészült az új szennyvízhálózat eredetileg tervezett szakasza a III. kerületben. Már az összes utcában üzembehelyezték a csatornát, így minden érintett háztartás megkezdheti a rákötést a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) beruházás keretén belül megépült, korszerű szennyvízelvezető rendszerre. A lakossági igényeket figyelembe véve az alapberuházáson felül, a kerületi önkormányzat hatékony közbenjárásnak köszönhetően, újabb utca csatornázása is megvalósul a BKISZ projekt kiegészítéseként, így november végéig a Máramaros közben is megépül az eddig hiányzó szennyvízcsatorna. Részletek a mellékelt sajtóközleményben.

2015. szeptember 11.

A 38. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében szeptember 14. és szeptember 20. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. szeptember 4.

A 37. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében szeptember 7. és szeptember 13. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

 2015. augusztus 28.

A 36. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 31. és szeptember 6. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. augusztus 19.

A 35. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 24. és augusztus 30. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. augusztus 14.

A 34. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 17. és augusztus 23. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. augusztus 7.

A 33. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 10. és augusztus 16. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. június 2.

Közel 19 kilométernyi új szennyvízcsatorna épült Óbudán a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében. A III. kerület eddig csatornázatlan területein európai uniós támogatással megépített csatornát az alapberuházás összes szakaszán üzembe helyezték, így a háztartások megkezdhetik csatlakozásukat a korszerű rendszerre. A mellékelt közleményben megtalálhatók a legfontosabb információk a szennyvízcsatornára való csatlakozáshoz.

2015. március 13.

A 12. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében március 16. és március 22. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. március 6.

A 11. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében március 9. és március 15. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. február 27.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok miatt 2015. március 4-től március 9-ig a kivitelező tájékoztatása szerint forgalmi változásokra kell számítani a Bojtár utca és a Kunigunda útja egy rövid szakaszán, melyről további részleteket a mellékelt sajtóközleményben talál.

2015. február 27.

A 10. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében Óbudán. A  szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében 2015. március 2. és március 8. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015.február 16.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok miatt 2015. február 17-től február 23-ig a kivitelező tájékoztatása szerint forgalmi változásokra kell számítani a Bojtár utca és a Kunigunda útja egy rövid szakaszán, melyről további részleteket a mellékelt sajtóközleményben talál.

2015.február 13.

A 8. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében február 16. és február 22. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. február 5.

A 7. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében február 9. és február 15. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. január 30.

A 6. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében február 2. és február 8. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. január 23.

Az 5. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében január 26. és február 1. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

 2015. január 16.

A 4. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében január 19. és január 25. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2015. január 09.

A 3. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében január 12. és január 18. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. december 17.

Sajtóközlemény HELYREÁLLÍTJÁK A SZENNYVÍZCSATORNÁZÁS ÁLTAL ÉRINTETT UTCÁKAT ARANYHEGYEN ÉS MOCSÁROSDŰLŐN Közel 19 kilométernyi új szennyvízcsatorna épül Óbudán a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése (BKISZ) projekt keretében. Ez idáig a tervezett vezetékhossz 95%-a már a föld alá került. A csatornázást követő ideiglenes és a végleges úthelyreállítások is folyamatban vannak, illetve elkészültek az érintett utcák többségében. 2015. március közepéig lezárulnak a csatornafektetéssel, házi bekötéssel kapcsolatos kivitelezési munkák, valamint az előírások szerinti végleges burkolat-helyreállítás is befejeződik. Aranyhegy és Mocsárosdűlő néhány érintett utcájában az utóbbi időszak szélsőségesen csapadékos időjárása miatt nehezebb közlekedési viszonyok alakultak ki. A kivitelezők az ünnepekig minden, különösen rossz közlekedési viszonyokkal rendelkező érintett utcát biztonságosan járhatóvá tesznek és biztosítják az utak karbantartását a téli időszakban.

2014. december 12.

Az 51. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében december 15. és december 19. között a kivitelező tájékoztatása szerint  a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. november 14.

A 47. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében november 17. és november 23. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. november 7.

A 46. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében november 10. és november 16. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. november 2.

A 45. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében november 3. és november 9. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. október 22.

A 44. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében október 27. és november 2. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. október 17.

A 43. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében október 20. és október 26. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. október 10.

A 42. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében október 13. és október 19. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. október 03.

A 41. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében október 6. és október 12. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. szeptember 26.

A 40. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében szeptember 29. és október 5. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. szeptember 19.

A 39. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében szeptember 22. és szeptember 28. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. szeptember 12.

A Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt 38. heti kerületi munkálatok következtében szeptember 15. és szeptember 21. között a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítania kivitelező tájékoztatása szerint.

2014. szeptember 5.

A 37. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében szeptember 8. és szeptember 15. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. augusztus 29.

A 36. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében szeptember 1. és szeptember 7. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. augusztus 22.

A 35. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 25. és augusztus 31. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. augusztus 15.

A 34. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 18. és augusztus 24. között a kivitelező tájékoztatása szerint a  mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. augusztus 8.

A 33. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 11. és augusztus 17. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. augusztus 1.

A 32. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében augusztus 4. és augusztus 10. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. július 25.

A 31. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében július 28. és augusztus 3. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. július 18.

A 30. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a III. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében július 21. és július 27. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. július 11.

A 29. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a XXIII. kerületben. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében július 14. és július 20. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. július 10.

strabag_csatorna_lista_20140709

2014. július 6.

A 28. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében Óbudán. A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében július 7. és július 13. között a kivitelező tájékoztatása szerint a mellékelt sajtóközleményben részletezett forgalmi változásokra lehet számítani.

2014. június 26.

A „Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt Csatornázás II. tender 2. részfeladat: II., III. kerület” tárgyú csatornaépítési beruházás III. kerület 3. terület Kapaszkodó utca kivitelezését megkezdjük. Munkakezdés dátuma: 2014. június 26.

2014. június 24.

A „Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt Csatornázás II. tender 2. részfeladat: II., III. kerület” tárgyú csatornaépítési beruházás III. kerület 3. terület Bécsi út – Orbán Balázs út kivitelezését megkezdik. Munkakezdés dátuma: 2014. június 24.

2014. június 16.

„Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt” (BKISZ) keretében, a főváros beruházásában újabb utcákban kezdik meg a csatornaépítést, ami pálya bontással, forgalomtereléssel is jár. A „Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt Csatornázás II. tender 2. részfeladat: II., III. kerület” tárgyú csatornaépítési beruházás III. kerület 3. terület Testvérhegyi lejtő,  – munkakezdés dátuma: 2014. június 16. III. kerület 3. terület Kolostor utca  – munkakezdés dátuma: 2014. június 18.

Általános tájékoztató

Közel 20 km új szennyvízvezetéket kap a kerület Szolgalmi jog, illegális rákötés 1. Szolgalmi jog, illegális rákötés 2. 240 kilométer új csatorna épül 16 fővárosi kerületben A házi bekötés típusai Csatornázás lépésről lépésre Hogyan csatlakozhatunk az új szennyvízrendszerre? Tisztább környezet, jobb életminőség, értékesebb ingatlanok – megéri rákötni